Ексклюзиви
пʼятниця, 10 липня 2020 18:53

Дробович прокоментував перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей

Дробович прокоментував перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей
Дробович вважає, що Рада перейменує Кіровоградську та Дніпропетровську області. Фото: uinp.gov.ua

Директор Інституту національної пам'яті Антон Дробович вважає, що парламент збере достатню кількість голосів для перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

Також Дробович наголосив, що українські області не мають бути названі в честь сумнівних радянських діячів. Про це він сказав, відповідаючи на запитання про те, як він оцінює можливість того, що Верховна Рада зможе зібрати голоси для поправок до Конституції, щоб перейменувати Кіровоградську та Дніпропетровську області, передає УНН.

"Я думаю, що є всі шанси на це. Дуже дивно, коли в незалежній країні 21-го століття області названі на честь сумнівних радянських діячів", - сказав він.

Дробович підкреслив, що всі основні процедури вже пройдені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Дніпра пропонує назвати вулицю "тупиком Коломойського"

"Включно з висновками Конституційного суду. Зараз слово за Верховною Радою. І зараз у Верховній Раді є п'ять чи шість різних ініціатив щодо змін до Конституції. Зміни, пов'язані з референдумами, пов'язані з додатковими органами консультативними при Верховній Раді. І, відповідно, питання про перейменування цих двох областей", - розповів він.

20 листопада 2018 року депутати Верховної Ради України перейменували Кіровоградський район на Кропивницький і направили на розгляд Конституційного суду України проєкт рішення про перейменування Кіровоградської області. 5 лютого 2019 року КСУ визнав конституційним цей проект рішення, однак Верховна Рада досі не проголосувала за перейменування.

Дніпропетровської область пропонують перейменувати на Січеславську або Дніпровську. Такі зміни хочуть ухвалити в межах декомунізації. Оскільки Григорій Петровський, на честь якого названо область, – один із перших комуністичних керівників України. Він активно боровся за встановлення радянської влади, затверджував директиву про так званий червоний терор.

Зараз ви читаєте новину «Дробович прокоментував перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути