вівторок, 23 серпня 2022 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Драґі закликав Росію забратися з Криму й припинити незаконну окупацію України

Драґі закликав Росію забратися з Криму й припинити незаконну окупацію України
Драґі закликав Росію забратися з Криму й припинити незаконну окупацію України. Фото: Reuters

Боротьба за Крим є частиною боротьби за визволення всієї України.

Про це на саміті "Кримської платформи" заявив прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі. Він наголосив, що російська окупація Криму в березні 2014 року була неприйнятним актом агресії, грубим порушенням міжнародного права, пише ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крим - це Україна" - Ердоган виступив із заявою

"Італія постійно засуджувала незаконну анексію Криму з боку Росії та поступову мілітаризацію півострова. Ми глибоко стурбовані погіршенням ситуації з правами людини в Криму й виступаємо разом з кримськотатарською громадою проти насильства й несправедливості, від яких вона потерпає", – заявив він.

Він зазначив, що в лютому російські війська використали Крим як плацдарм для нападу на півдні України, зокрема на Херсон, і продовжують використовувати Крим для створення військового тиску на інші території – на Миколаїв і Одесу.

"У той час, як Росія намагається підпорядкувати собі нові частини української території, міжнародне співтовариство не може відвести погляду від цього. Росія має припинити свою незаконну окупацію і жорстокі напади на цивільних осіб", – зазначив Драґі.

Прем'єр підкреслив, що Італія продовжить підтримувати Україну.

"Ми з вами у вашій боротьбі проти вторгнення Росії. Ми з вами в цій боротьбі за відновлення територіальної цілісності України, захисту вашої демократії та незалежності", – резюмував він.

Другий саміт "Кримської платформи" розпочався у вівторок, 23 серпня. Цьогоріч він відбудеться онлайн через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Захід відкриває Зеленський. Участь у ньому візьмуть представники близько 60 країн і міжнародних організацій, зокрема генсек НАТО Єнс Столтенберґ і президент Польщі Анджей Дуда.

Зараз ви читаєте новину «Драґі закликав Росію забратися з Криму й припинити незаконну окупацію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути