четвер, 04 липня 2013 17:52

ДПтСУ: Тимошенко не хоче 5 липня брати участь у судовому засіданні

ДПтСУ: Тимошенко не хоче 5 липня брати участь у судовому засіданні
Юлія Тимошенко. Фото: svit24.net

Засуджена Ю. Тимошенко продовжує ігнорувати виклики до суду.

Про це інформує УНН, посилаючись на повідомлення прес-служби ДПтСУ.

У повідомлені йдеться про те, що засуджену Ю. Тимошенко напередодні було ознайомлено з викликом її до Київського районного суду м. Харкова для участі у судовому засідання, проведення якого заплановано на 5 липня поточного року на 15:00.

"Після ознайомлення з повісткою, на якій Ю.Тимошенко поставила свій підпис, вона не висловила своєї позиції стосовно готовності до етапування. У зв'язку з цим сьогодні, 4 липня, представники Качанівської виправної колонії звернулися до засудженої з проханням уточнити свою позицію щодо можливості її вивезення для участі у судовому засіданні", - йдеться у повідомлені.

У відповідь засуджена подала письмову заяву, в якій зазначила про свою категоричну відмову бути етапованою. Крім того Ю.Тимошенко зазначила, що "не бачить сенсу" виконувати законні вимоги суду, а також норми процесуального законодавства України, повідомили у прес-службі відомства.

Як відомо, 5 серпня 2011 року колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко була арештована в ході судового процесу у справі про перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. Суд засудив Тимошенко до семи років тюремного ув'язнення з подальшою трирічною забороною займати державні посади і до відшкодування збитків у сумі приблизно 190 млн доларів.

18 січня 2013 року Ю.Тимошенко було пред'явлено підозру у причетності до замовлення вбивства народного депутат Євгена Щербаня у 1996 році. У досудовому розслідування у присутності слідчого судді допитано вже 7 свідків. Ю.Тимошенко не була присутньою на жодному з допитів.

Зараз ви читаєте новину «ДПтСУ: Тимошенко не хоче 5 липня брати участь у судовому засіданні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути