середа, 03 липня 2013 00:36

Власенко не виключає звернення до ЄСПЛ, якщо питання з операцією Тимошенко не буде вирішене

Власенко не виключає звернення до ЄСПЛ, якщо питання з операцією Тимошенко не буде вирішене
Фото: hronika.info

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко не виключає звернення зі скаргою до Європейського суду з прав людина, якщо не буде вирішено питання проведення операції його підзахисної.

"Якщо українська влада не буде реагувати (на вимогу близьких Тимошенко дозволити проведення операції німецьким лікарям з клініки "Шаріте"- ІФ), ми проведемо відповідні консультації з німецькими лікарями - і після цього зробимо необхідні дії", - сказав Власенко кореспонденту Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що скарга до ЄСПЛ може бути подана, якщо влада не дасть дозвіл на проведення операції "в розумні терміни". Він не уточнив, які терміни в даній ситуації слід вважати розумними, зазначивши лише, що це медичне питання і відповідь на нього повинні дати консультації з німецькими лікарями.

Разом з тим Власенко підкреслив, що поки не бачить необхідність у ЄСПЛ.

"Ми ж не нагнітаємо штучно ситуацію. Ми намагаємося знайти рішення, засноване на законі і засноване на логіці і здоровому глузді... Поки я не бачу необхідності у зверненні до ЄСПЛ сьогодні, в сьогоднішній ситуації. Але це не означає, що ця необхідність не з'явиться завтра , післязавтра або через тиждень", - зазначив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці Кіровоградщини з'ясовують вину лікарів протитуберкульозної лікарні у смерті пацієнта

Як повідомлялося 1 липня дочка Тимошенко, Євгенія, посилаючись на рекомендації німецьких лікарів заявила, що її матері необхідно термінова операція.

Дочка екс-прем'єра зазначила, що її сім'я довіряє українським лікарям, "які роблять все можливе", проте віддає собі звіт в тому, що українські фахівці знаходяться "під жорстоким тиском". Тому, за словами Євгенії Тимошенко, родичі екс-прем'єра наполягають на тому, щоб операцію проводили саме німецькі лікарі з клініки "Шаріте".

"Ми вважаємо, що такого профілю медика немає в колонії, тому вимагаємо, щоб влада дозволила їй проходження операції, яку виконали б німецькі лікарі з клініки" Шаріте ", - сказала вона.

Відповідаючи на уточнююче питання, де повинна проводитися така операція, в Україні чи Німеччині, дочка Тимошенко сказала: "Там, де будуть створені для цього умови".

Пізніше в МОЗ України заявили, що можливість проведення операції Тимошенко може бути розглянута тільки за наявності результатів додаткового обстеження.

"Представники клініки "Шаріте" констатували, що умови і необхідне медичне обладнання для проведення такого обстеження є в ЦКЛ "Укрзалізниці", - підкреслюється в повідомленні прес-служби МОЗ.

Українські лікарі висловили думку, що таке обстеження може бути проведене за участю німецьких медиків.

"На сьогодні пацієнтка Тимошенко згоди на проведення додаткового обстеження іноземними або українськими лікарями так і не надала. У зв'язку з цим, в спільному висновку українських та німецьких лікарів йдеться про неможливість визначення подальших кроків реабілітації пацієнтки через відсутність об'єктивних даних з обстеження Тимошенко" , - наголошується в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Власенко не виключає звернення до ЄСПЛ, якщо питання з операцією Тимошенко не буде вирішене». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути