четвер, 24 травня 2012 13:42

Дослідник Тимошенко розповів, як покійний свекор допоміг їй стати бізнес-вумен

Дослідник Тимошенко розповів, як покійний свекор допоміг їй стати бізнес-вумен
Олександр Тимошенко не приїде на похорони батька - Сергій Руденко. Фото: glavred.info

Чоловік Юлії Тимошенко і син покійного Геннадія Тимошенка - Олександр - навряд чи приїде на похорони свого батька в Україну. Адже тут його можуть заарештувати.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив аналітик і автор книжки "Вся Юлина рать: окружение Юлии Тимошенко от "А" до "Я" Сергій Руденко.

"Думаю, що Олександр Тимошенко не приїде на похорони свого батька. Згадайте, як в схожій ситуації опинився рік тому колишній голова Держкомрезерву і екс-перший заступник міністра економіки Михайло Поживанов. Коли в нього померла мама, він, перебуваючи за межами України, не приїхав", - зауважив публіцист.

На думку Руденка, не виключено, що в разі повернення Олександра до України його заарештують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геннадій Тимошенко захоплювався своєю невісткою Юлею - нардеп

Крім того, аналітик відзначив, що покійний свекор Юлії Тимошенко - Геннадій Афанасійович - відіграв дуже важливу роль у житті свого сина та невістки.

"Свого часу він був достатньо впливовою людиною у Дніпропетровській області - головою Кіровського райвиконкому Дніпропетровська. Потім завідував кінопрокатом у Дніпропетровській області. Перший бізнес Юлії та Олександра Тимошенків був пов'язаний саме з відеопрокатом", - уточнив Руденко.

Пізніше, за його словами, коли на початку 90-х організувалась компанія "КУБ" і ЄЕСУ, Геннадій Афанасійович був одним із тих людей, які опікувались сімейним бізнесом Тимошенків.

"На першому етапі становлення Юлії Тимошенко, як бізнесмена, її свекор допомагав їй своїми зв'язками і можливостями у Дніпропетровській області. Він був відомою людиною в дніпропетровських владних колах", - додав публіцист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бютівець: "Свекор Тимошенко хворів, але останнім часом почувався більш-менш "

Крім того, Руденко сказав, що знайомство Юлії Володимирівни з Павлом Лазаренком відбулось також не без участі Геннадія Афанасійовича.

"У 2002 році його патронат над "Єдиними енергетичними системами України" завершився в'язницею. Його та ще трьох керівників ЄЕСУ затримали у Туреччині і депортували в Україну. Геннадій Тимошенко відсидів рік у в'язниці. У нього були два інсульти - ув'язнення зробило свою справу", - розповів Руденко.

У 2003 році Геннадія Тимошенка відпустили, а вже після перемоги помаранчевої команди у 2005 році всі справи щодо Юлії Тимошенко та усіх членів її родини були закриті Верховним Судом України.

"Останнім часом Геннадій Тимошенко був у Дніпропетровську і після арешту Юлії Володимирівни навряд чи десь переховувався. Адже родина Тимошенків є досить публічною і їй дуже складно було б щось приховати", - підсумував публіцист.

Зараз ви читаєте новину «Дослідник Тимошенко розповів, як покійний свекор допоміг їй стати бізнес-вумен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути