Ексклюзиви
понеділок, 28 березня 2011 17:32

Доній розповів, хто знає, чому з'явилась справа проти Кучми

Доній розповів, хто знає, чому з'явилась справа проти Кучми

Тільки президент України Віктор Янукович знає, з якою метою насправді була відкрита кримінальна справа проти колишнього голови держави Леоніда Кучми.

Про це заявив народний депутат від "Народної самооборони" Олесь Доній, коментуючи припущення про те, що кримінальна справа проти Кучми була розпочата з метою його остаточного "відбілювання".

"Ми можемо говорити про цілу серію припущень. Тому що, на жаль, в Україні правосуддя не самодостатнє", - підкреслив Доній.

За його словами, питання полягає в тому, чи можуть українські суди і прокуратура приймати самостійні рішення.

"Адже все зав'язано на одній виконавчій вертикалі на чолі із президентом. Тому тільки він знає, з якою метою була розпочата ця справа: чи з метою дорікання попередній владі, чи з метою остаточного поставлення крапки для того, щоб визнати Кучму невинним, чи для того, щоб забрати в його зятя феросплавні заводи", - сказав політик.

На його думку, усі ці версії - "з розряду гадання на кавовій гущі", а остаточну відповідь може дати лише одна людина - президент Янукович.

"І це ненормально. Ні правосуддя, ні слідчий, ні прокурори не можуть відповісти на це запитання. Решта - це домисли, гадання різних експертів... Очевидно, що будь-яка кримінальна справа розпочинається з метою встановлення правосуддя. А ми продовжуємо гадати, з якою метою відкрито кримінальну справу проти Кучми..." - резюмував Доній.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович, перебуваючи у Сінгапурі, заявив, що справа щодо екс-президента Леоніда Кучми - це намір завершити процес у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і поставити всі крапки в цій справі.


Зараз ви читаєте новину «Доній розповів, хто знає, чому з'явилась справа проти Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути