вівторок, 01 листопада 2011 16:45

Донецькі чорнобильці також вийшли на пікет

Донецькі чорнобильці також вийшли на пікет

У Донецьку у вівторок більше 200 учасників ліквідації аварії на Чернобилькой АЕС намагалися потрапити на прийом в обласну прокуратуру, щоб передати звернення, повідомляє 5 канал.

Вони вимагають порушити кримінальну справу проти Донецької обласної Пенсійного фонду, який від 1 листопада скоротив пенсії чорнобильцям.

За інформацією телеканалу, розмір виплат було закріплено судами всіх інстанцій ще в 2007-му році - від 6 до 10 мінімальних пенсійних окладів. Зараз всі отримали мінімальну пенсію.

"Єдина вимога - це зобов'язати пенсійне управління виконати рішення судів, що вступили в законну силу і взагалі виконати норму статті 54 чорнобильського закону", - заявив голова Донецької обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів Чорнобильської катастрофи "Чорнобиль-єдність" Микола Гончаров.

Нагадаємо, що сьогодні в Києві чорнобильці штурмували будівлю Верховної Ради. Вони проламали огорожу, якою обнесено будівлю парламенту, і пройшли до ганку ВР. Після розмови зі спікером Володимиром Литвином, мітингувальники почали розходитися, але пообіцяли, що завтра повернутися і будуть пікетувати Кабінет міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі чорнобильці також вийшли на пікет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути