Ексклюзиви
четвер, 01 травня 2008 16:53

Донецьк зажадав союзу з Росією і Білоруссю, а Луганськ - референдуму по НАТО

Першотравневий мітинг на центральній площі імені Леніна об"єднав комуністів, соціалістів і активістів ПСПУ. Під прапорами цих партій зібралося близько 500 осіб - в основному людей літнього віку. Гасла мітингувальників закликали до об"єднання України з Росією і Білоруссю, а також визнання російської мови державною.

Ті, що виступали висловлювалися проти НАТО і вимагали від керівництва країни "повернутися обличчям до народу".

Тим часом в Луганську біля пам"ятника Леніну відбувся першотравневий мітинг за участю представників КПУ, ПСПУ і СДПУ(о). Цей мітинг пройшов під гаслами: "Трудящі, об"єднуйтеся під червоними прапорами КПУ!", "Комуністи - за союз слов"янських народів!", "Прожитковий мінімум - не нижче 1600 гривень".

У мітингу взяли участь близько 300 осіб. У резолюції мітингу містяться вимоги до Президента України провести всенародний референдум з питання вступу України в НАТО, а при внесенні змін до Конституції - надати російській мові статусу другої державної.

Від Верховною Радою учасники мітингу зажадали зупинити зубожіння народу, встановити прожитковий мінімум на одного працездатного не нижче 1600 гривень, відповідно до цього визначити мінімальну зарплату і мінімальну пенсію.

Крім того, вони вимагають не допустити ухвалення нового Трудового кодексу, націоналізувати стратегічні галузі промисловості і ввести державну монополію на зовнішню торгівлю і торгівлю алкоголем і тютюном. Виступаючи на мітингу, народний депутат, лідер луганських комуністів Спиридон Кілінкаров заявив: "Геть Президента Ющенка!".

За матеріалами: Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Донецьк зажадав союзу з Росією і Білоруссю, а Луганськ - референдуму по НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути