субота, 10 грудня 2011 11:52

Донбас та Луганщина досі переживають комплекс рабства - нардеп

Донбас та Луганщина досі переживають комплекс рабства - нардеп

Президент Віктор Янукович є виразником кримінально-ментовської культури.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" заявив позафракційний народний депутат, лідер партії "Україна майбутнього" Святослав Олійник.

"Наш культурний і цивілізаційний центр — це столиця Київ. 2004-го йому не сподобався Віктор Янукович. Київ і досі не сприйняв його, бо Янукович так і не зрозумів головного. Вони можуть відремонтувати дороги, щось зробити, але в них інший тип ментальності. Донеччина, Луганщина досі переживають комплекс рабства. Улюблений вірш Януковича, який він постійно декламував і отримував оплески — "Донбасс никто не ставил на колени, и никому поставить не дано". Це неможливо сказати в Києві, Дніпропетровську, Львові. Це можна сказати тільки там, де позиція "на колінах" — актуальна. Донбас давно стоїть на колінах. Цим вони принципово відрізняються від решти України", - зазначив Олійник.

У Луганську ситуація ще гірша, вважає нардеп.

"Бо він відрізаний від України Донецькою областю. Там домінує культура мента. Без мента в місті неможливо нічого зробити. Соромно бачити чиновників із дружинами в ягуарових шубах або чорні "мерседеси" біля прокуратури. Звідки вони в людей із такими зарплатами? Вони просто демонструють, що от я злодій, і гарно влаштувався. Це культ чиновника-крадія, мента. Янукович є виразником кримінально-ментовської культури. У нього багато чорних "мерседесів". Щоб це переламати, мають відбутися особистісні зміни. На жаль, Янукович не зможе показати приклад і почати із себе. Занадто зацементована ситуація", - зауважив Святослав Олійник.

Повністю інтерв'ю під назвою "Янукович є виразником кримінально-ментовської культури" читайте у п'ятничному номері "Газети по-українськи" від 9 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Донбас та Луганщина досі переживають комплекс рабства - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути