неділя, 27 січня 2019 04:40

Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ до інавгурації - ЗМІ

Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ до інавгурації - ЗМІ
Трамп контактував з представниками РФ до виборів. Фото: РБК

В ході президентської кампанії 2016 року в США і до інавгурації президента Дональда Трампа не менше 17 членів його команди мали контакти з громадянами Росії та представниками WikiLeaks або їх посередниками.

Ще 10 співробітників Трампа знали про взаємодію з росіянами, але самі контактів не мали, пише New York Times.

Видання проаналізувало документи, подані Конгресу, записи в суді і звинувачення, пов'язані з роботою спеціальної комісії, яка розслідує втручання іноземців у вибори в США, нарахувавши понад 100 зустрічей людей з команди кандидата в президенти з громадянами РФ.

Контакти з росіянами відбувалися під час особистих зустрічей, по телефону, через текстові повідомлення та електронні листи, а також через особисті повідомлення в соцмережах.

Розслідуються також зв'язку команди Трампа з WikiLeaks, яка опублікувала тисячі електронних листів з зламаної листування демократів.

Зокрема, російський мільярдер Араз Агаларов, який організував в Москві конкурс "Міс Всесвіт", на якому був присутній Трамп, а також син мільярдера Емін кілька разів зверталися до Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп призупинив "шатдаун" в США

У жовтні 2016 року влада США офіційно звинуватили Росію у зломі серверів американських партій, а також у втручанні в процес президентських виборів в країні. ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася в президентські вибори в США, щоб допомогти Трампу здобути перемогу. В опублікованій доповіді американської розвідки говорилося, що президент РФ Володимир Путін особисто наказав почати кампанію по втручанню в вибори в США.

Зараз ви читаєте новину «Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ до інавгурації - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути