субота, 26 січня 2019 09:35

Трамп призупинив "шатдаун" в США

Автор: Фото: flickr.com/helsinki2018
  Дональд Трамп підписав законопроект, який надає можливість фінансового забезпечення американським федеральним відомствам до 15 лютого 2019 року.
Дональд Трамп підписав законопроект, який надає можливість фінансового забезпечення американським федеральним відомствам до 15 лютого 2019 року.

Президент США Дональд Трамп підписав законопроект, який надає можливість фінансового забезпечення американським федеральним відомствам до 15 лютого 2019 року. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Завдяки цьому формально відновлена робота всіх американських міністерств, а держслужбовцям повинна бути виплачена зарплата, яку вони не отримали через часткову зупинку роботи уряду.

В документі не розкриті деталі, але відомо, що президент США схвалив документ, за який раніше проголосували законодавці. В цьому законопроекті не було згадано про 5,7 млрд доларів США, що повинні були бути виділені для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Раніше повідомлялося, що у США палата представників підтримала закінчення "шатдауна". Палата представників США вирішила прийняти тимчасовий бюджет, щоб припинити 35-денний "шатдаун", який був прийнятий одноголосно. Таким чином, нижня палата конгресу слідувала за аналогічним рішенням сенату.

Федеральне управління цивільної авіації США оголосило про тимчасове закриття міжнародного аеропорту "Ла-Гуардія" через брак співробітників. Брак співробітників служби управління повітряним рухом пов'язаний з частковим припиненням роботи уряду США ("шатдауном"). В управлінні додали, що частина п'ятничних рейсів з вашингтонського аеропорту імені Рональда Рейгана, міжнародних аеропортів Ньюарка і Філадельфії затримуються в середньому більш ніж на годину.

Зараз ви читаєте новину «Трамп призупинив "шатдаун" в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути