пʼятниця, 23 грудня 2016 18:10

Долю українських заручників пов'язали із Трампом

Долю українських заручників пов'язали із Трампом
Reuters

Росія не віддасть українських заручників до появи нової адміністрації президента США Дональда Трампа.

Про це у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради, представник гуманітарної підгрупи у Тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко.

"Сьогодні Путін знову заявив про "всіх на всіх", тобто, про цивільних, схоплених на окупованих територіях за проукраїнські погляди і наших військових. Цю мантру сьогодні слово в слово повторили представники ОРДЛО. Вони не підтверджують наявність у себе 110 заручників, що їх вимагає звільнити СБУ і Мінська група, а говорять, що утримують вдвічі менше. І вимагають від української сторони негайно передати ОРДЛО 700 осіб і звільнити менше 50", - повідомила вона.

Сьогодні на скайп-конференціі ставили питання пошуку компромісу задля звільнення до різдвяних свят, заявила перший віце-спікер.

"Нагадували про обіцянку ОРДЛО звільнити підлітків, порушували питання негайного передавання українській стороні нового заручника, який поранений потрапив до рук бойовиків кілька днів тому під час бойового зіткнення. Відповіді не було, точніше, весь світ почув сьогодні відповідь від очільника РФ", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін прислав якутів на допомогу терористам на Світлодарській дузі

За словами Геращенко, РФ не готова зараз віддати заручників.

"Чекає на нову адміністрацію Трампа, на послаблення Нормандського формату, працює над дискредитацією Мінських груп, сприяє іншим дестабілізувальним рухам всередині України", - заявила представник гуманітарної підгрупи.

Україна ініціювала обмін 59 підтверджених бойовиками українських заручників на 228 прихильників сепаратистів, які перебувають під слідством і справи щодо яких розглядають суди або які вже відбувають покарання.
Зараз ви читаєте новину «Долю українських заручників пов'язали із Трампом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути