четвер, 05 травня 2011 11:31

Доходи громадян зростають - Азаров

Доходи громадян зростають - Азаров

Золотовалютні резерви України досягли історичного максимуму і становлять близько 37 млрд. дол. США. Також українці почали більше купувати імпортної продукції на 30%.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомила його прес-служба.

"Наші валютні резерви досягли історичного максимуму. Вони складають приблизно 37 млрд. дол. Такого в історії України ще не було. Це пов'язано з тим, що у нас значно активізувався експорт, пожвавились перекази з-за кордону наших людей, які працюють за межами України", - пояснив Азаров.

Крім того, за його словами, був реалізований ціла низка успішних проектів.

"Тобто, в принципі, у нас позитивне сальдо платіжного балансу. Я підкреслюю: за товарами і послугами. А за товарами, дійсно, є певний мінус, але в цілому у нас до країни надходить валюти більше, ніж з країни виходить, тому у нас ростуть валютні резерви", - додав прем'єр.

Він підкреслив, що негативне сальдо торгівлі товарами склалося у зв'язку з тим, що доходи громадян зростають, і, відповідно, зростає попит на імпортні товари. Так, нових автомобілів українці купили вдвічі більше, ніж минулого року.

"У нас зросла купівельна спроможність людей. Хто б що не казав – громадяни стали більше купувати імпортної продукції. У нас почав зростати імпорт. Він зріс уже на 30%", - підсумував глава уряду.

Зараз ви читаєте новину «Доходи громадян зростають - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути