Ексклюзиви
середа, 04 травня 2011 11:34

Азаров каже, що "харківські угоди" дозволили стримати ціни на хліб

Азаров каже, що "харківські угоди" дозволили стримати ціни на хліб

"Харківські угоди" дозволили зберегти ціни на популярні продукти харчування на рівні нижчому за світовий незважаючи на різке зростання цін на нафту.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Пройшов рік після "харківських угод". Країна почала виходити з кризи, економіка почала розвиватися. Незважаючи на те, що ми проходимо досить складний період, не дивлячись на абсолютно об'єктивний фактор - світове зростання цін на нафту і на продовольство, Тим не менше на такі найважливіші продовольчі товарні позиції, як м'ясо, хліб, макаронні вироби - на них практично не виросли ціни в Україні, і вони значно нижчі, ніж у світі", - заявив Азаров, якого цитує прес-служба Партії регіонів.

"Цей фактор багато в чому залежить від того, що нам вдалося укласти "харківські угоди", вдалося знизити ціну на газ на значну суму", - підкреслив керівник уряду.

21 квітня 2010 президенти Росії та України Дмитро Медведєв і Віктор Янукович у результаті переговорів у Харкові домовилися продовжити термін перебування російської бази Чорноморського флоту в Криму на 25 років, починаючи з 2017 року, коли закінчується дія нинішньої угоди, з правом його продовження ще на п'ять років.

Влада обгрунтувала таку угоду домовленістю "Газпрому" і "Нафтогазу" про знижку в ціні газу для Києва в розмірі 30%, але не більше $ 100 за 1 тис куб. м.

Верховна Рада 27 квітня 2010 ратифікувала дану угоду.

Зараз ви читаєте новину «Азаров каже, що "харківські угоди" дозволили стримати ціни на хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути