понеділок, 02 травня 2011 14:05

Азаров спрогнозував ціну на газ - $ 200 за 1 тис куб метрів

Азаров спрогнозував ціну на газ - $ 200 за 1 тис куб метрів

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що для Україна формула на газ повинна бути сформована на таких же принципах, на яких "Газпром" формує її для Чехії, Словаччини, Німеччини, Польщі і будь-який іншої європейської країни. Про це повідомляє офіційному сайт Партії регіонів.

"Аргументів декілька. Перше: країни Європейського Союзу отримують газ за ціною більш низькою, ніж Україна. Це результат застосування цих газових угод (у 2009 року), цієї формули, яка робить абсолютно абсурдною ситуацію, коли країна, що знаходиться від Росії далі, отримує газ дешевший, ніж Україна. Другий аргумент, який ми вже висловлювали і дивувалися, чому формула вартості газу для України залежить від вартості газу, який практично не використовується в енергетиці України. Адже мова йде про європейський підхід, коли вартість газу прив'язується до вартості того енергетичного ресурсу, який може газ замінити. Який ресурс може замінити газ? Наприклад, вугілля. У нас багато вугілля. Чому ж не прив'язатися до цієї формули до вугілля? І, нарешті, найголовніше - не може існувати договір, який один бік влаштовує, а іншу ні. Практика застосування таких договорів показує, що рано чи пізно настає момент, коли цей договір розривається. Він зараз настав", - підкреслив Азаров.

"З урахуванням харківських угод - це приблизно $ 200 за 1 тис куб метрів", - зазначив прем'єр, говорячи про прогнозній ціні на газ для України.

"Ми виходимо з того, що ми ніяких для себе переваг не шукаємо, ми ніяких преференцій для себе не просимо. Ми говоримо про те, що для нас формула повинна бути сформована на таких же принципах, на яких "Газпром" формує формулу для Чехії, Словаччини, Німеччини, Польщі, будь-якої європейської країни", - резюмував Азаров.

Як повіломлялось раніше, Азаров побачив прогрес у газових переговорах з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Азаров спрогнозував ціну на газ - $ 200 за 1 тис куб метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути