середа, 14 лютого 2018 20:23

До президентських виборів в Росії наші полонені можуть повернутися в Україну — політолог

До президентських виборів в Росії наші полонені можуть повернутися в Україну — політолог
Віктор Таран: Треба дати можливість працювати дипломатам. Переговори щодо обміну заручниками - це дуже тонка матерія. ФОТО: unian.ua

Наближення президентських виборів в Росії може змусити президента РФ Володимира Путіна провести обмін полоненими найближчим часом.

Про це розповів політолог та громадський діяч Віктор Таран в коментарі Gazeta.ua.

"Порошенко днями заявив, що готовий обміняти Романа Сущенка (кореспондент національного агентства "Укрінформ" у Франції. Затриманий восени 2016-го у Москві за звинуваченнями у шпигунстві - Gazeta.ua) й українців, які знаходяться в російських тюрмах, на полонених російських військових. Є великі шанси, що до президентських виборів в Росії наші полонені опиняться в Україні. Є великі шанси, що до президентських виборів в Росії наші полонені опиняться в Україні. Якщо це правда, я б закликав максимально прибрати гамір навколо цієї теми. Треба дати можливість працювати дипломатам. Це дуже тонка матерія. Чому саме з Путіним? Причина банальна: треба говорити з тією людиною, яка почала цей процес і ним керує. Ми чудово розуміємо, що воюємо не з ЛНР і ДНР. Порошенко зробив абсолютно правильний крок", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко зустрінеться з Лавровим

12 лютого відбулася телефонна розмова між президентами України та Росії Петром Порошенком і Володимиром Путіним. Це підтвердили і в адміністрації українського президента. Приводом стала третя річниця других Мінських домовленостей.

Попередня телефонна розмова лідерів країн Нормандської четвірки відбулася 22 серпня 2017 року. Участь брали Петро Порошенко, Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Зараз ви читаєте новину «До президентських виборів в Росії наші полонені можуть повернутися в Україну — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути