Ексклюзиви
середа, 09 червня 2010 12:30

До кінця року Україна стане поліцейською державою - правозахисник

До кінця року Україна стане поліцейською державою - правозахисник

Ситуація з правами людини за нової влади значно погіршилася.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров, 57 років.

"У країні доволі стрімко вибудовується авторитарний режим, який покладається на силу, не церемониться з громадянами і не дає можливості опозиції себе критикувати, - сказав правозахисник. - Посилюється наступ на свободу слова. Новини на більшості національних телеканалів стали сірими і прісними. З "неугодними" каналами прагнуть розправитися за допомогою судів".

На думку Євгена Захарова, міліція та СБУ стали інструментом придушення мирних зібрань.

"Мітинги скоро взагалі стануть неможливими, причому не тільки політичні. У Харкові брутально розправилися із захисниками парку Горького. Потім розігнали молодь, яка протестувала проти забруднення міста сміттям, і "не рекомендували" молодим поетам читати вірші в парку. Сказали: "Краще нічого не проводьте, бо нам накажуть вас розганяти", - зазначив він.

За словами правозахисника, у планах Міністерства внутрішніх справ є введення у залізничних квитках прізвища, ім'я та по-батькові та дати народження покупця.

Це нібито робиться для того, щоб краще ловити правопорушників. Але таким чином міліція відслідковуватиме переміщення громадян по країні, а злочинці їздитимуть за підробними документами.

"Якщо взяти до уваги низку законопроектів, що перебувають на розгляді Верховної Ради: "Про захист персональних даних", "Про мирні зібрання", "Про всеукраїнський референдум", "Про судоустрій", - то до кінця року Україна стане поліцейською державою", - переконаний Євген Захаров.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року Україна стане поліцейською державою - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути