Ексклюзиви
вівторок, 01 червня 2010 15:47

Російська влада не хоче чути суспільство – експерт

Російська влада не хоче чути суспільство – експерт

31 травня під час зустрічі з інтелігенцією в Петербурзі прем'єр РФ Володимир Путін уникнув прямої відповіді на питання рок-співака Юрія Шевчука, чи будуть розганятися акції російської опозиції.

"Є певні правила, вони передбачають, що такі заходи регулюються місцевою владою, - сказав Путін. - Окрім тих людей, які виходять на марш згодних або незгодних, є інші люди, про права яких ми не повинні забувати. Якщо ви вирішите провести "Марш незгодних", - я прошу вибачення за дуже різкі речі, скажімо, в лікарні, де заважатимете хворим дітям, - хто з місцевих властей вам дозволить там проводити цей марш? І правильно зроблять, що заборонять! А тепер ви хочете провести його там, де люди хочуть в п'ятницю поїхати на дачу. Або в неділю увечері повернутися з дачі. Та вони вас там такими матюками покриють! І місцеву владу заразом".

"Це маніпуляція правом, - розповів Gazeta.ua директор програм політичного аналізу та безпеки Міжнародного центру перспективних досліджень Віктор Чумак. - Адже акції протесту мають проводити саме там, де на них можуть звернути увагу і влада, і суспільство. Не можна для мітингів і демонстрацій визначати певне місце, як пропонує міністр МВС України Анатолій Могильов - десь у лісі. Адже акції протесту повинні мати широкий розголос - тільки тоді вони дієві".

На думку експерта, жорсткі дії міліції проти учасників акцій у Москві і Петербурзі свідчить про те, що влада не хоче почути суспільство.

"Навіть якщо кількість учасників цих акцій невелика, вони представляють свої законні інтереси і мають право їх обстоювати, - зауважує Віктор Чумак. - Розгін протестувальників, які не порушують громадського порядку, не хуліганять і не створюють небезпеки - це ознака авторитаризму".

Нагадаємо, що 31 травня Московська міліція затримала 170 опозиціонерів під час мітингу на Тріумфальній площі. Як повідомляє "Эхо Москвы", міліція діяла дуже жорстко: мітингувальників валили на землю, били і заштовхували в міліцейські автобуси.

У понеділок міліція Санкт-Петербурга затримала 60 осіб на Невському проспекті в ході акції опозиції "Марш незгодних". Протестувальники вимагали реалізації ст.31 Конституції РФ про право на свободу зібрань і мітингів.

Зараз ви читаєте новину «Російська влада не хоче чути суспільство – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути