четвер, 19 січня 2012 18:29

До березня список від опозиції на округах вже має з'явитися - Томенко

До березня список від опозиції на округах вже має з'явитися - Томенко

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко вважає, що угода про спільні дії об'єднаної української опозиції спонукатиме до якнайшвидшого створення єдиного опозиційного списку кандидатів у мажоритарних округах.

Про це політик заявив сьогодні на прес-конференції в Ужгороді, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Відповідаючи на запитання про те, який документ планує підписати опозиція 22 січня у День Соборності на Софіївській площі, Томенко сказав, що хотів би внести ясність, оскільки "дуже багато лідерів партій, які чомусь побоялися ввійти до Комітету опору диктатурі та засудити антинародну політика президента Віктора Януковича, пропонують свої рецепти об'єднання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Партія "Реформи і порядок" та "Батьківщина" об'єднуються

"Це добре, але насправді вже кілька місяців в рамках КОДу працюють робочі групи над документом, який буде проголошено у День Соборності", - сказав Томенко.

Він розповів, що цей документ з попередньої назвою "Угода про спільні дії об'єднаної української опозиції" міститиме і програмні цілі партій, що об'єдналися, і принципи погодження спільної діяльності членів комісій від опозиційних партій та спостерігачів від них, і буде визначати, якою повинна бути діяльність у наступному парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На День Злуки опозиційні сили підпишуть пакт про ненапад - Гриценко

Окрім того, за словами політика, документ також передбачатиме як співпрацюватимуть партії під час виборів за партійними списками  і, найголовніше, – говоритиме про необхідність і принципи створення єдиного опозиційного списку в мажоритарних округах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УСДП закликала КОД формувати єдиний список

Томенко також сказав, що надзвичайно важливо після підписання угоди зробити все, щоб на початку березня такий об'єднаний список опозиції в мажоритарних округах вже з'явився. Оскільки, додав він, як стало відомо, ближчим часом президент буде особисто зустрічатися з кандидатами в депутати від влади, для того, щоб уже в лютому погодити список від партії влади в мажоритарних округах.

Зараз ви читаєте новину «До березня список від опозиції на округах вже має з'явитися - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути