Ексклюзиви
вівторок, 28 квітня 2009 15:03

Для НУНСу "Президент - це тормоз"

Для НУНСу "Президент - це тормоз"

Народний депутат від НУНС, член "Народної Самооборони" Юрій Гримчак виступає за обрання Президента в парламенті. Про це повідомили у прес-службі НС.

"Останнім часом я схиляюся до того, що Президента слід обирати у Парламенті", - сказав парламентський представник "Народної самооборони".

"Президент – це тормоз!"

"Якщо уважно вчитатися в сьогоднішню Конституцію, то Президент – це тормоз, висловлюючись на побутовому рівні. Це гальмо необміркованих, нерозумних і авантюрних кроків Ради, уряду, держави та місцевих рад. Сьогодні головне завдання Президента – збереження держави за допомогою повноважень, які він має. Це – найголовніший вираз його посадової діяльності", - вважає Гримчак.

Депутат вважає, що в нинішній ситуації існує загроза громадянського протистояння під час всенародних виборів Президента-2008.

"Я дуже боюся того, що було в 2004 році. Але на більш високому рівні - протистояння людей. Сьогодні це протистояння може співпасти із явищем, яке назвали "економічною кризою".

Тому я вважаю, що вибори в парламенті – це найбезпечніший для суспільства варіант виборів Президента. Найбезпечніший - на даний момент. Це дозволить обрати ту компромісну фігуру, яка займатиметься саме збереженням держави", - вважає він.


Нагадаємо, що в ЗМІ ходять чутки про те, що представники БЮТ і Партії регіонів досягли згоди в переговорах про зміну Конституції. Зокрема, БЮТ і ПР домовилися про обрання Президента не на всенародних виборах, а у Верховній Раді. Також в результаті переговорів було ухвалене рішення про створення нової коаліції в парламенті, до якої увійде Партія регіонів. Ухвалені рішення плануються імплементувати на першому пленарному тижні ВР, яке розпочнеться 12 травня.

Прес-служба "Народної Самооборони"
Зараз ви читаєте новину «Для НУНСу "Президент - це тормоз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути