неділя, 20 листопада 2011 18:53

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Для Євросоюзу не є принциповим звільнення Тимошенко - нардеп

Для Євросоюзу не є принциповим звільнення Тимошенко - нардеп

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко стала інформаційним об'єктом в Європейському союзі, але випустити її з СІЗО для ЄС є не таким принциповим моментом, як думають в БЮТ.

Про це заявив народний депутат України від депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Тарас Чорновіл.

"Я б сказав, що для ЄС випустити Тимошенко не настільки принципово, як думають в БЮТ. Тут є інший нюанс – вона стала інформаційним об'єктом в Європейському союзі і певною прив'язкою до подій в Україні. Наприклад, раніше говорили "Україна-Чорнобиль", а зараз – "Україна-Тимошенко", - сказав він.

Чорновіл наголосив, що для європейських політиків, які хотіли б бачити Україну в ЄС те, що Тимошенко сидить, є проблемою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович визнав, що суд над Тимошенко заважає інтеграції в ЄС

"На них негативно відіб'ється підписання будь-якого документу з нинішньою владою, або навіть просто сфотографуватися з нею. Тому що пересічний виборець ЄС знає, що в Україні з політичних мотивів сидить Тимошенко. Країна, в якій є політичні репресії, нецивілізована для європейців", - додав депутат.

Нагадаємо, українські експерти та політики раніше вже висловлювали побоювання, що судовий розгляд справи екс-прем'єр-міністра Тимошенко може завадити українським євроінтеграційним прагненням.

Зараз ви читаєте новину «Для Євросоюзу не є принциповим звільнення Тимошенко - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути