Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2011 08:43

Для Азарова зона вільної торгівлі з СНД так само важлива, як і з ЄС

Для Азарова зона вільної торгівлі з СНД так само важлива, як і з ЄС

Підписання угоди про зону вільної торгівлі з СНД для України також важливо, як і підписання договору про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Я дуже розраховую на підписання договору про зону вільної торгівлі. Для України це також важливо, як і підписання договору про зону вільної торгівлі з ЄС. І там, і там близько третини нашого зовнішньоторговельного обороту. Це ринки, які нам потрібні для розвитку України" , - написав прем'єр на своїй сторінці в Facebook.

Він нагадав, що 18 жовтня в Санкт-Петербурзі відбудеться чергове засідання голів урядів країн СНД і це питання на порядку денному.

У той же час повідомляється, що голови урядів Росії та України можуть провести окрему зустріч у рамках багатосторонніх заходів, запланованих на 18-19 жовтня в Петербурзі. "Графік двосторонніх зустрічей Володимира Путіна в Петербурзі ще остаточно не зверстаний. Разом з тим, подібні багатосторонні формати в рамках СНД традиційно використовуються для проведення окремих зустрічей", - повідомив прес-секретар прем'єра РФ Дмитро Пєсков.

Як повідомила прес-служба уряду Росії, 18-19 жовтня в Петербурзі пройдуть засідання голів урядів СНД, а також Міждержавної ради ЄврАзЕС і Вищого органу Митного союзу на рівні прем'єрів. Російську делегацію на цих заходах очолить Путін.

Тим часом прем'єр-міністр України Азаров заявив минулого тижня журналістам, що розраховує обговорити російсько-українські газові угоди в ході найближчих контактів з головою російського уряду 18 жовтня.

Азаров додав, що ця тема буде обговорюватися на рівні президентів України і Росії. 18 жовтня в Донецьку Дмитро Медведєв і Віктор Янукович візьмуть участь у другому російсько-українському міжрегіональному економічному форумі.

Зараз ви читаєте новину «Для Азарова зона вільної торгівлі з СНД так само важлива, як і з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути