пʼятниця, 31 серпня 2012 17:49

Спецтема: Боротьба за "мову"

Для артистів ницо виступати на підтримку російської мови за нинішніх умов - Фома

Для артистів ницо виступати на підтримку російської мови за нинішніх умов - Фома
Сергій Фоменко не готовий закрити очі на принципи за велику суму грошей. Фото: molod.if.ua

Артисти не можуть стояти осторонь політичних процесів у країні.

Про це  Gazeta.ua розповів фронт-мен гурту "Мандри" Сергій Фоменко, коментуючи інформацію про те, що низка українських співаків погодилась виступити на фестивалі на підтримку російської мови і культури в Одесі. Нагадаємо, зокрема мова йде про Ані Лорак , Руслану та гурт "Воплі Відоплясова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" Закурений: угорська мова не може стати регіональною

Водночас, співаку дуже важко повірити, що за таких складних політичний умов, співаки дійсно погодились підтримати російську мову.

"Про це в першу чергу треба спитати у них самих. Бо я не можу за них відповідати. Якщо це звісно правда. А якщо це правда, то це взагалі є трохи ницо. Я в таких речах участі не беру, бо очевидно, що підтримувати треба українську мову, особливо в теперішній ситуації", - наголосив Фома.

Співаку також шкода, що в Україні склалась ситуація, коли артисти готові підтримувати політиків не через свої переконання, а через певну грошову винагороду.

"Ситуації бувають різні. Коли я беру участь і допомагаю якомусь політику, для мене головне, щоб політик і його ідеї збігалися з моїми. У мене немає задачі заробляти гроші. Це для мене частина мого соціально-політичного життя. Запрошень, звичайно, ми завжди маємо багато, але завжди відмовляємо, коли політик не збігається з нашими уподобаннями. І тоді сума тут не має ніякого значення. Тому, якщо я десь є, то абсолютно свідома історія. Якщо мене нема, то це теж свідомо", - додав він.

Фома каже, що "робити вигляд, що ти Борис Гребенщіков — немає сенсу". Бо сьогоднішнє життя є дуже заполітизованим, а політика впливає абсолютно на всі сфери життя громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богатирьова пропонує не надавати мовам нацменшин статусу регіональних

"Мені взагалі дивно, що на 21 році незалежності ми дійшли до такого стану. Але з одного боку це і добре, бо ми бачимо усю глибину проблеми і всю глибину відсутності всередині людей якихось стрижнів, орієнтирів. Ми бачимо абсолютно хворе суспільство, яке не може навіть згуртуватися. Ми не бачимо справжньої опозиційної боротьби. Бачимо балаканину з одного боку і абсолютно жорсткий безпредєл з іншого боку. Цей безпредєл може зупинити тільки сила, а поки що я не бачу, щоб з якихось боків з'явилась сила", - каже співак.

Водночас, Фома наголошує що готовий допомагати тільки кільком опозиційним політикам, що балотуються на виборах по мажоритарці.

Зараз ви читаєте новину «Для артистів ницо виступати на підтримку російської мови за нинішніх умов - Фома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути