Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2012 09:53

Спецтема: Боротьба за "мову"

Ківалов розкритикував мовний проект Богатирьової: "Він посилює напругу у суспільстві"

Ківалов розкритикував мовний проект Богатирьової: "Він посилює напругу у суспільстві"
Сергій Ківалов каже, що від законопроекту Богатирьової віє совком. Фото: odessa-life.od.ua

Один з авторів "мовного" закону Сергій Ківалов вважає, що нова редакція законопроекту про основи державної мовної політики спрямована на розхитування мовної ситуації в країні.

Про це він заявив, коментуючи інформацію про те, що робоча група під керівництвом Раїси Богатирьової підготувала нову редакцію законопроекту, пише Українська правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську школу в Донецьку перестали фінансувати

"Очевидно, вражене самолюбство деяких членів робочої групи затьмарило їхній здоровий глузд. Принаймні я не можу інакше пояснити те, що замість вироблення пропозицій щодо змін до закону "Про основи державної мовної політики", раптом, як чорт із табакерки, виник практично новий документ, який претендує на законопроект. Чесно кажучи, у мене б язик не повернувся назвати це нововведеннями, оскільки від них повіяло "совком", повіяло вже забутою нами бюрократією... ", - заявив Ківалов.

На його думку, "все робиться для того, щоб "заволокітити", увести в тінь важливе для України мовне питання, залишивши на поверхні політичні інтереси".

"Цими пропозиціями прямо передбачено порушення основних прав і свобод наших громадян, порушення Європейської Хартії про мови і порушення Конституції України", - заявив Ківалов.

"Не буду зараз коментувати кожну статтю цього тексту, але можу з усією відповідальністю заявити, що він спрямований на розхитування мовної ситуації, він посилює напругу в суспільстві і ніяк не вирішує мовне питання", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовна група Богатирьової — це туман, який напускає влада

На думку Ківалова, в цьому документі "відпочили і здоровий глузд, і законність".

"Я вважаю, що подібні пропозиції не мають шансів на ухвалення Верховною Радою", - заявив він.

Як відомо, за словами членів робочої групи, президент Віктор Янукович пообіцяв, що нова редакція мовного закону буде проголосована 27 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Ківалов розкритикував мовний проект Богатирьової: "Він посилює напругу у суспільстві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути