четвер, 04 березня 2021 10:23

"Диво" уряду Шмигаля: рік без імунітету й програми, але в кріслах

Рік тому, 4 березня 2020-го, Верховна Рада призначила новий склад Кабміну на чолі з Денисом Шмигалем. За його кандидатуру проголосував 291 народний депутат. Також парламентарі підтримали 13 нових міністрів, яких пропонував прем'єр.

Автор: Укрінформ
  Рік тому Денис Шмигаль називав своїм пріоритетом зміцнення національної безпеки і оборони, і закінчення війни на Донбасі
Рік тому Денис Шмигаль називав своїм пріоритетом зміцнення національної безпеки і оборони, і закінчення війни на Донбасі
До призначення працював в Кабміні свого попередника Олексія Гончарука. До цього був головою Івано-Франківської ОДА. Раніше працював у структурах корпорації ДТЕК Ріната Ахметова.

Досвід роботи прем'єра в компанії олігарха викликав питання до Володимира Зеленського.

"Вони (олігархи. - Gazeta.ua) володіють 70-80 відсотками активів у цій країні. І вони наймають найкращих - ми маємо це розуміти", - відповів голова держави в інтерв'ю для Bloomberg.

Верховна Рада не погодила програму діяльності Кабміну. Так і не дали уряду річний імунітет на відставку. Але прем'єр-міністр заявив, що це не має ніякого значення й уряд продовжуватиме виконувати "намічені завдання".

"Це і підтримка українського виробника, підтримка малого і середнього бізнесу, енергетиків, фермерів та інших кроків, які очікує суспільство. Я неодноразово говорив, що наш уряд імунітет не цікавить - нас цікавить добробут країни", - писав Шмигаль у Telegram-каналі. Він виокремив реформу децентралізації та програму "Велике будівництво".

1-й етап реформи децентралізації завершився в грудні торік. За словами прем'єра, громади отримали свої повноцінні бюджети та землю. А завдяки програмі "Велике будівництво" вдалося працевлаштувати значну кількість безробітних:

"Ми від початку карантину працевлаштували 440 тисяч людей. Це офіційна статистика. Звичайно, "Велике будівництво" дало значний внесок", - цитує голову Кабміну "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль похвалився здобутками за рік

За тиждень після призначення Шмигаля в країні оголосили локдаун через пандемію коронавірусу. Країна не була до цього готова.

"Ми почали з 3 тисяч хворих, при яких система лягла б. А потім дожили до 10 тисяч, 15 тисяч. Тепер ми розуміємо, що при 32 тисячах хворих у день і навіть більше медична система витримуватиме з урахуванням того, що ми збільшимо кількість ліжок з киснем. І можемо їх збільшувати ще досить багато", - говорив прем'єр у грудні торік в інтерв'ю "УП".

Денису Шмигалю довіряють 14%, не довіряють - 52%, третина не чули про такого. Це дані дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

Новим випробуванням для уряду стала вакцинація. Україна була 95-ю країною, яка розпочала щеплення від коронавірусу. Процес стартував 24 лютого. За словами Шмигаля, усі охочі зможуть отримати вакцину до кінця цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді вимагають викликати Шмигаля "на килим" за катастрофу з боргами населення

4 лютого 2020 року Денис Шмигаль став міністром розвитку громад і територій в уряді Олексія Гончарука. За місяць Кабмін відправили у відставку. З команди Гончарука в новому уряді залишились очільник МВС Арсен Аваков, керівник Мін'юсту Денис Малюська, міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зараз ви читаєте новину «"Диво" уряду Шмигаля: рік без імунітету й програми, але в кріслах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути