Ексклюзиви
пʼятниця, 11 серпня 2023 13:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Диво на фронті – генерал США прокоментував контрнаступ ЗСУ

Диво на фронті – генерал США прокоментував контрнаступ ЗСУ
США надалі працюватимуть з українськими військами, щоб надати їм необхідні для боротьби можливості. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України зробили диво, відкинувши російських окупантів на оборонні позиції.

І це попри те, що ситуація на фронті в Україні далеко не ідеальна, заявив речник Міноборони США, генерал Патрік Райдер під час брифінгу у четвер, передає Gazeta.ua.

"Тривають важкі та жорстокі бої. США з початку припускали, що, незалежно від того, коли розпочнеться контрнаступ, це буде важкий бій. Зробімо крок назад і визнаймо, що це далеко не ідеальна ситуація. Ніхто в здоровому глузді ніколи не побажав, щоб Росія вторглася в Україну, але вони це зробили. І українці, незважаючи ні на що, змогли відтіснити росіян на оборонну позицію, що саме по собі є дивом з огляду на стан української армії під час вторгнення Росії", – сказав речник Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони США підрахувало залишок коштів для допомоги ЗСУ

Райдер підкреслив, що США і надалі працюватимуть з українськими військами, щоб надати їм необхідні для боротьби можливості, включно з навчаннями й підготовкою.

"Ситуація на полі бою далеко не ідеальна, але навіть в таких умовах українські бійці змогли реалізувати можливості та досягти результатів", – підкреслив генерал.

Сили оборони мають успіх на Таврійському напрямку. Є рух уперед та успіхи, повідомив 11 серпня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський. Артилерійські підрозділи Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1464 вогневих завдання.

Зараз ви читаєте новину «Диво на фронті – генерал США прокоментував контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути