Ексклюзиви
пʼятниця, 11 серпня 2023 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони США підрахувало залишок коштів для допомоги ЗСУ

Міноборони США підрахувало залишок коштів для допомоги ЗСУ
Раніше представниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу повідомила, що у Міністерства оборони США передбачено ще понад $6 млрд на військову допомогу Україні. Фото: pixabay.com

$6,2 млрд, передбачені на допомогу Україні, які були знайдені внаслідок бухгалтерської помилки Пентагону, можуть бути витрачені не лише у поточному фінансовому році, але й у наступному.

На яку саме техніку підуть виділені кошти, погоджуватимуть напряму із українцями та партнерами, заявив речник Міноборони США, генерал Патрік Райдер під час брифінгу у четвер, передає Gazeta.ua.

"Ми вирішимо все в процесі переговорів із Україною та союзниками. Що стосується фінансування, то, як ви знаєте, наразі ми відновили та можемо використати 6,2 мільярда доларів США, які ми знайшли внаслідок облікової помилки в коштах, які були виділені раніше. Ці гроші будуть доступні для використання, як у поточному фінансовому році, так і в році наступному", – заявив він.

Раніше представниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу повідомила, що у Міністерства оборони США передбачено ще понад $6 млрд на військову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шанс на прорив: касетні боєприпаси живлять контрнаступ ЗСУ

У розпорядженні Пентагону все ще залишаються не витраченими додаткові $600 млн, які були виділені раніше в рамках закону про додаткові асигнування для України

"Так само, як і приблизно 600 мільйонів доларів, які були виділені в рамках законодавчого акту про додаткові асигнування для України, теж залишилися невикористаними. Ці кошти так само мають дворічниий термін використання. Ми впевнені, що зможемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", – наголосив Райдер.

Пентагон продовжить тісно співпрацювати з міжвідомчими структурами та з Києвом для того, аби гарантувати, що Україна отримає усе необхідне.

Адміністрація Джо Байдена почала розподіляти $6,2 млрд коштів, виявлених після того, як через бухгалтерську помилку Пентагону було завищено вартість мільярдної допомоги Україні.

У травні Пентагон оголосив, що помилково визначив вищу, ніж гарантована, вартість американської військової допомоги, коли співробітники використовували "відновлювальну вартість" замість "амортизаційної вартості" для підрахунку боєприпасів, ракет та іншого обладнання на мільярди доларів, відправлених до України.

США мають на меті виробляти до 90 тис. боєприпасів на місяць до 2025 фінансового року, порівняно з 24 тис. зараз і 14 тис. на місяць до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Американці будують більше виробничих ліній, переоснащують завод у Канаді та встановлюють нову лінію у штаті Техас. Можуть створити нові потужності для завантаження, складання і пакування боєприпасів у штатах Арканзас, Айова і Канзас.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони США підрахувало залишок коштів для допомоги ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути