понеділок, 21 листопада 2022 10:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Дипломати РФ "спотворюють реальність" новими фейками про Україну

Дипломати РФ "спотворюють реальність" новими фейками про Україну
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 21 листопада.

Прокремлівські медіа поширюють черговий фейк щодо війни в Україні, повідомила у понеділок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації заявили, що Гаазький суд назвав "конфлікт в Україні" неміжнародним. Нібито оголошуючи рішення у справі про катастрофу рейсу MH17, суд ухвалив, що йдеться про неміжнародний збройний конфлікт в Україні. Насправді ж суд прямо визнав міжнародний характер конфлікту", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ "розганяє" новий фейк про ЗСУ

Дезінформацію поширив також представник Росії при міжнародних організаціях у Відні Михайло Ульянов.

"Збройні сили України здійснили масований обстріл Запорізької атомної електростанції. Схоже, вони сприйняли нещодавню резолюцію Ради керуючих МАГАТЕ, яка вводить в оману, як карт-бланш на відновлення обстрілів найбільшої АЕС в Європі", – дезінформував російський політик.

В РНБО викрили маніпуляцію радника міністра закордонних справ РФ Григорія Орджонікідзе. Він заявив, що українці та Захід використовують усі без винятку програми та механізми ЮНЕСКО для просування "антиросійської повістки", підтвердженням чого нібито є визнання "українськості" борщу з боку ЮНЕСКО.

Нещодавній обстріл у тимчасово захопленому Енергодарі пошкодив інфраструктуру Запорізької атомної електростанції. Один російський "воєнкор" стверджував, що вогонь вели з території, контрольованої Росією, але більшість російських джерел звинувачують ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Дипломати РФ "спотворюють реальність" новими фейками про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути