Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2022 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони РФ "розганяє" новий фейк про ЗСУ

Міноборони РФ "розганяє" новий фейк про ЗСУ
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 18 листопада.

Прокремлівські пропагандистські медіа поширюють чергову маніпуляцію щодо України, повідомила у п'ятницю вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації повідомили, що на засіданні МАГАТЕ була ухвалена непрофесійно складена резолюція з питань фізичної ядерної безпеки та гарантій в Україні, що виходить за рамки мандата Агентства. Мовляв, РФ радує лише те, що країни, в яких проживає більшість людства, відмовили проєкту в підтримці", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні й репарації РФ

Дезінформацію поширює також представник міністерства закордонних справ РФ Костянтин Воронцов:

"Збройні сили України розкидають міни глибоко в тилу, де вони становлять загрозу зовсім не для солдатів, а для мирних жителів, особливо дітей. Робиться це задля шкоди жителям регіонів, які не побоялися висловити волю і увійшли до складу РФ. Однак про це Захід воліє мовчати"

Міністерство оборони Росії тим часом розганяє новий фейк.

"Націоналісти розстріляли п'ятьох українських бойовиків перед строєм. Це відбулося в районі Білогорівки у 81-й аеромобільній бригаді, де через високі втрати та низький морально-психологічний стан бойовики відмовилися виконувати завдання командування", – дезінформує вороже відомство.

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила на спеціальній сесії 14 листопада резолюцію про виплату репарацій Російською Федерацією Україні.

94 країни підтримали те, що РФ має відшкодувати збитки, завдані Україні повномасштабною військовою агресією.

Проти проголосували Білорусь, Багамські острови, Центральноафриканська Республіка, Куба, КНДР, Еритрея, Ефіопія, Іран, Малі, Нікарагуа, РФ, Сирія і Зімбабве.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ "розганяє" новий фейк про ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути