четвер, 02 лютого 2023 07:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Диктатура в Росії набирає обертів: дослідження The Economist

Диктатура в Росії набирає обертів: дослідження The Economist
Росія все швидше набуває рис диктатури. Фото: eastnews.ua

Ситуація з демократією у Російській Федерації суттєво погіршилася після повномасштабного вторгнення в Україну.

РФ набуває характерних рис диктатури, свідчить щорічне дослідження "Індекс демократії" групи Economist Intelligence Unit, яка є аналітичним підрозділом британського журналу The Economist.

"Після вторгнення в Україну демократичні показники Росії різко впали серед усіх країн світу. РФ уже довгий час перебуває на траєкторії відходу від демократії і зараз набуває багатьох характерних рис диктатури. Лише 45,3% населення планети живе в умовах демократії, 36,9% (здебільшого у Росії та Китаї) – в умовах авторитарного правління", – йдеться у звіті аналітиків.

Трохи менше 8% населення живе в умовах "повної демократії". До останньої групи потрапили понад 20 країн, зокрема Канада, Швеція та Уругвай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW розкрили нову тактику Путіна у північно-східних районах України

Російська влада почала здійснювати безпрецедентні репресії проти медіа та опозиції після того, як президент РФ Володимир Путін ввів війська в Україну.

Серед позитивних тенденцій аналітики відзначили перехід Чилі, Франції та Іспанії з категорії "недосконала демократія" до категорії "повна демократія".

"Це сталося здебільшого через скасування жорстких коронавірусних обмежень, які порушували свободи громадян", – додають у The Economist.

Сполучені Штати Америки мають докази того, що російська приватна військова компанія "Вагнера" отримує зброю з Північної Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Диктатура в Росії набирає обертів: дослідження The Economist». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути