середа, 21 липня 2010 16:47

Діденко відповість за "справи Тимошенко"?

Діденко відповість за "справи Тимошенко"?

В СБУ хочуть отримати від колишнього керівника "Нафтогазу" Ігоря Діденка відповіді на 22 питання, які стосуються обставин продажу українським держхолдингом газу з підземних сховищ, що належить "РосУкрЕнерго", пише газета "Економические известия".

Також спеуслужба має намір з'ясувати роль екс-прем'єра Юлії Тимошенко в тому, що юристи, які представляють інтереси України в Стокгольмському арбітражі в справі проти РУЕ, були змушені послабити позиції в ході слухань.

Зокрема, слідство цікавить, навіщо "Нафтогаз" продав "Газпрому" 11,1 млрд. кубометрів газу за 1,7 мільярдів доларів і в той же день купив його за аналогічною ціною.

Крім того, спецслужба має намір зрозуміти, чи усвідомлював  Ігор Діденко, що розмитнення газу, який знаходиться в підземні сховища газу "Укртрансгазу" і належить "РосУкрЕнерго", суперечить чинному законодавству і порушує права власника.

Також від екс-глави "Натофгаз" вимагають пояснень щодо того, інформувала чи НАК компанію "РосУкрЕнерго" про переуступку її боргових зобов'язань в сумі 1,7 мільярда доларів "Газпрому" на користь "Натфогаза", і якщо так, то яким чином.

Нагадаємо, що 20 серпня апеляційний суд міста Києва ухвалив рішення залишити під вартою екс-першого заступника голови правління "Нафтогазу України" Ігоря Діденка.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що "Нафтогаз України" на вимогу "Газпрому" змінив позицію української сторони в Стокгольмському арбітражі.

Зараз ви читаєте новину «Діденко відповість за "справи Тимошенко"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути