Ексклюзиви
пʼятниця, 31 березня 2006 18:19

Деякі українські міста уже з мерами

Міським головою Кривого Рогу (Дніпропетровська область) учетверте обрали Юрія Любоненка, 55 років. Зареєстрований як самовисуванець, на виборах 26 березня Любоненко одержав перемогу, набравши 68,9% голосів виборців. На другому місці — представник "Нашої України" Станіслав Скиба (близько 9%).

У Тернополі також обрали самовисуванця. Це член "Нашої України" Роман Заставний, 33 роки, за якого проголосували 24 тисячі виборців. Найближчий його суперник — Зиновій Щипановський набрав трохи більше 17 тисяч голосів. Діючий мер Богдан Левків — на четвертому місці.

Мером Кременчука Полтавської області втретє обраний Микола Глухів, 56 років. За нього проголосувало 33,5%. На другому місці — екс-керівник "Укртатнафти", почесний президент благодійного фонду "Джерело Дніпра", президент АТ "Кребо" Володимир Матицін, який набрав 24,7% голосів виборців; на третьому місці — екс-мер Кременчука, заступник керівника штабу БЮТ Олег Надоша. (Нагадуємо, що Глухова виборча комісія знімала з виборчої гонки за порушення законодавства.) На посаду мера Кременчука претендували 10 чоловік.

Міським головою Запоріжжя став діючий мер Євген Карташов, 64 роки, за якого проголосували 36,5% виборців. За кандидата від Партії регіонів Володимира Кальцева — 30,51%. Від початку на пост мера претендували 26 кандидатів, однак 20 березня 9 кандидатів-самовисуванців припинили участь у виборах на знак протесту проти використання брудних технологій.

У Донецьку повторно обрали Олександра Лук"янченка, 58 років, який балотувався від Партії регіонів. Найближчий конкурент Лук"янченка — представник "Нашої України" Олександр Клименко набрав у десятеро менше голосів. Усього на посаду мера Донецька балотувалися 14 кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «Деякі українські міста уже з мерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути