пʼятниця, 23 листопада 2012 16:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Держобвинувач не бачить підстав для закриття справи Тимошенко по ЄЕСУ

Держобвинувач не бачить підстав для закриття справи Тимошенко по ЄЕСУ
Фото: tsn.ua

Державний обвинувач у справі ЄЕСУ Марина Капінос зазначила, що питання призупинення розгляду справи розглядалося неодноразово.

Про це вона сказала під час брифінгу, який відбувся після чергового засідання у Київському районному суді міста Харкова по справі ЄЕСУ.

"Це питання розглядалося за клопотанням захисників, ми даємо оцінку тому, що проходить у судовому засіданні і вважаємо, що ніяких підстав для призупинення і закриття кримінальної справи немає. Тим паче, що ці питання розглядаються на певній стадії процесу, а оскільки ми ще не почали судовий розгляд справи, то й до цих питань не дійшли", - повідомила прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо закон про референдум запрацює, ми втратимо Конституцію як основу держави" - експерт

Відповідаючи на питання про заяви захисту, щодо відсутності у справі складу злочину, прокурор повідомила, що дане питання відноситься до категорії тих питань, які розглядаються на пізній стадії процесу.

"Ми ще не озвучили обвинувачення, пред'явлене слідчими підсудній. На певній стадії оголошений обвинувальний висновок, а потім над оцінкою проводиться судове слідство, оцінюються докази. Після чого робиться висновок про винуватість чи невинуватість. А ми бачимо, що підсудна не бажає являтися в суд і давати пояснення щодо обвинувачень",- запевнила Капінос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції розповіли, як через референдум звільнятимуть Тимошенко

Щодо закидів захисту, що Тимошенко не являлася посадовою особою, а отже її дії не можуть розцінювати, як перевищення повноважень, державний обвинувач сказала, що це питання також розглядається на стадії оцінки доказів.

Зараз ви читаєте новину «Держобвинувач не бачить підстав для закриття справи Тимошенко по ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути