пʼятниця, 23 листопада 2012 12:45

В опозиції розповіли, як через референдум звільнятимуть Тимошенко

В опозиції розповіли, як через референдум звільнятимуть Тимошенко
Андрій Павловський: якщо під АП зберемо 20 тисяч людей - Янукович все підпише. Фото: ukr.obozrevatel.com

Якщо опозиція збере під Адміністрацією президента 20 тисяч людей, то президент Віктор Янукович підпише проведення референдуму щодо звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Андрій Павловський, коментуючи ініціативу партії ВО "Батьківщина" провести всеукраїнський референдум з приводу звільнення екс-прем'єра Тимошенко.

Говорячи про мету цієї ініціативи, парламентар підкреслив: "Там сенс в тому, що пропонується внести зміни в законодавство і відмінити статті 364 та 365 КПК (за якими засуджено Тимошенко - ред.). У зв'язку з тим, що зараз в Україні новий закон щодо референдуму, то це можна використати таким чином".

Водночас, відповідаючи на запитання, наскільки реально врешті буде це провести на рівні Ради та президента, Павловський підкреслив:

"Треба спочатку його провести через Верховну Раду, а потім будемо вирішувати з Януковичем. Янукович боїться вулиці, якщо ми зберемо 20 тисяч людей під Адміністрацією президента, то він це підпише".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" порадив опозиції почитати Конституцію і не займатися абсурдними піар-кампаніями

"Давайте не загадувати наперед, а подивимося що буде на першому етапі. Треба спочатку внести зміни до законодавства, зібрати підписи", - наголосив він.

Як повідомлялося раніше, опозиція ініціюватиме Всеукраїнський референдум з питання скасування статті 365 Кримінального кодексу України, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра, лідера партії "ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

Як стверджують у партії, ініціатива відбуватиметься абсолютно легітимно і законно, відповідно до Конституції України, чинного закону "Про всеукраїнський та місцевий референдуми" та, проголосованого 6 листопада ц.р. Верховною Радою нового Закону України "Про всеукраїнський референдум". До того ж процес звільнення Тимошенко шляхом народного волевиявлення може стати прецедентом у політиці, адже  ніде у світі не проводили референдум для звільнення однієї людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції переконані, що закон про референдум приведе до державного перевороту

Нагадаємо, в разі набуття чинності закону результати народного волевиявлення будуть автоматично змінювати законодавство, в той час як сьогодні вони мають лише рекомендаційне значення. Проте представники "Батьківщини" підкреслюють, що мають намір домагатися проведення референдуму незалежно від рішення президента щодо цього закону.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції розповіли, як через референдум звільнятимуть Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути