пʼятниця, 23 листопада 2012 14:02

"Регіонал" про опозицію: "Це провокатори! Вони поводять себе як зграя"

"Регіонал" про опозицію: "Це провокатори! Вони поводять себе як зграя"
Володимир Олійник: у критиці закону про референдум немає конкретики. Фото: procherk.info

У критиці опозиції закону про референдум немає жодної конкретики.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Коментуючи те, що з боку опозиційних політиків звучить багато критики на адресу закону про референдум, який нещодавно було проголосовано у Верховній Раді, "регіонал" наголосив: "Я хотів би побачити конкретику. Бо сам закон ніколи не буде суперечити 13-му розділу Конституції, де прописано, як проходить імплементація питань, які винесено на референдум".

Водночас, Олійник обурився, що представники опозиційних сил постійно перекручують інформацію і таким чином дезінформують суспільство, хоча мали б займатися актуальними для людей питаннями.

"Нещодавно один адвокат заявив, що всі повинні ходити з паспортами (у зв'язку з введенням в дію нового Кримінально-процесуального кодексу — ред.). Ми через місяць-два-рік проаналізуємо і побачимо, що це абсурд. Життя покаже, що це дурня, якої немає в КПК. Але вони (опозиція) сказали і люди зараз це питання обговорюють. Це провокатори! Це люди, які хочуть колотнечі, які хочуть соціальної напруги. Тому постійно сидять і думають: "давайте референдум проведемо", чи ще щось зробимо", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції розповіли про можливості референдуму по звільненню Тимошенко

Олійник додав, коментуючи заяви опозиції: "Це негідна поведінка. Краще б думали про людей і думали б, який закон прийняти. Вони поводять себе просто як шайка. А суть шайки полягає в одному: визволити свого, а плювати на інших. Так не повинно бути. Це ж серйозна політична сила, якщо вони себе такою вважають. Треба говорити про загальні підходити, (а не тільки про себе)".

Нардеп переконаний, що закон про референдум вже давно варто було оновити, аби він міг реалізовувати право людей керувати процесами у державі.

"Я позитивно оцінюю цей закон по тій причині, що попередній закон із 1991 року вже застарів остаточно. Один раз тільки було задіяно механізм референдуму і то не відбулося імплементації", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції переконані, що закон про референдум приведе до державного перевороту

Олійник підкреслив: "13-й розділ Конституції передбачає спеціальну процедуру — без 300 голосів голосування не приймається. А далі що робити? Тому оновлення закону — це правильна річ. Треба було демократам це робити, а не критикувати Це документ прямої дії, який має на меті участь громадян в управлінні державою" .

Нагадаємо, 6 листопада Рада проголосувала за закон про референдум. Згідно з законом, всеукраїнський референдум може бути "з будь-якого питання", за винятком тих, проведення яких не допускається Конституцією або законами України.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" про опозицію: "Це провокатори! Вони поводять себе як зграя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути