субота, 17 листопада 2012 14:00

Черненко вважає закон про референдум цієї Ради "пробною кулькою"

Черненко вважає закон про референдум цієї Ради "пробною кулькою"
Фото: chas.cv.ua

Закон про референдум, який прийняла в останні дні Верховна Рада VI скликання, це своєрідний маніпулятивний прийом цієї влади.

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив голова Комітету виборців Олександр Черненнко.

Відповідаючи на питання, чому парламент прийняв рішення по закону про референдум в останні дні старої ради, політолог Володимир Фесенко сказав: "В мене одне пояснення – вважали, що в наступній Раді такий закон буде провести дуже важко". Також він зазначив: "Щодо експертизи такого закону треба звертатись до міжнародних організацій, зокрема, до Венеціанської комісії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін був стартом для Кучми та Януковича, а ВР для Мороза, Яценюка і Литвина – політолог

В свою чергу Черненко погодився із думкою політолога та додав: "Я думаю, що це "пробна кулька" (в буквальному перекладі означає "низький м'яч", маніпулятивний прийом впливу – ред.), але дійсно закон набере чинності і це як запасний варіант: спрацює, чи не спрацює. Будуть дивитись, яка буде більшість в новому парламенті, і яка кількість цих людей. Які будуть рейтинги влади ближче до президентських виборів і вже тоді запускати можливий сценарій".

Окрім того, народний депутат Юрій Ключковський додав: "Для всіх це була повна несподіванка, тим більше, що всі розуміли, що фізично не було часу підготувати цей законопроект з різних причин. Насправді мене дивує поблажливе ставлення до цього закону, оскільки він істотно змінює природу держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над активістами Податкового майдану перенесли на 30 листопада

Як повідомлялося, 6 листопада Верховна Рада прийняла закон про всеукраїнський референдум. Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Черненко вважає закон про референдум цієї Ради "пробною кулькою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути