четвер, 27 квітня 2006 13:29

Держдума відсвяткує 100- літній ювілей в Петербурзі

В Санкт-Петербурзі 100 років тому Державна Дума Росії провела своє перше засідання.

Основні заходи щодо святкування цієї події відбудуться у квітні 2006 в Петербурзі. Про це повідомив віце-спікер Держдуми, співголова робочої групи з підготовки святкування ювілею російського парламенту Володимир Пехтін.

- Значення майбутньої дати виходить за рамки однієї держави, це важлива сторінка нашої загальної історичної спадщини. Вона дозволяє говорити про особливу роль Державної Думи у встановленні та розвитку парламентаризму країн, що входять сьогодні в Співдружність незалежних держав, - сказав він.

Також Пехтін повідомив, що святкові заходи, можливо, будуть проведені в Таврійському палаці Санкт-Петербургу.

Окрім того віце-спікер повідомив, що у зв"язку з святкуванням ювілею парламенту буде розроблений "проект енциклопедії Державна Дума". Перший том видання буде присвячений дореволюційним Державним Думам, а другий - чотирьом скликанням Державної Думи Російської Федерації.

Пехтін нагадав, що 6 серпня 2005 року виповнюється 100 років від дня заснування першої Державної Думи Росії, а 27 квітня 2006 року - століття з дня початку її роботи, пишуть РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Держдума відсвяткує 100- літній ювілей в Петербурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути