четвер, 13 вересня 2012 14:31

Держбюджет-2013 є пропагандистським документом - Бондаренко

Держбюджет-2013 є пропагандистським документом - Бондаренко
Володимир Бондаренко вважає Держбюджет-2013 пропагандистським документом. Фото: file.liga.net.

Державний бюджет є абсолютно пропагандистським документом, який до того ж складно піддається аналізу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав член бюджетного комітету Верховной Ради, нардеп-"бютівець" Володимир Бондаренко.

" Цей документ чисто пропагандистський. Треба враховувати великі обіцянки уряду стосовно соціальних ініціатив, які сьогодні робляться за рахунок проїдання раніше накопичених засобів. Його важко аналізувати, тому що він створений для того, щоб показати перед виборами, як добре будуть жити наші пенсіонери із підвищеними пенсіями. Там дали графік підвищених мінімальних заробітних плат, соціальних виплат", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров похвалився новим бюджетом

На його думку, в Держбюджеті "показана інфляція в два рази нижча".

"Абсолютно безпідставно в ньому малюється низький дефіцит, малюються дуже хороші прогнози по зростанню ВВП. ВВП як кажуть це взагалі маніпулятивна цифра", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держбюджеті на пенсії додатково передбачено понад 23 млрд грн

За його словами, є підстави вважати, що показник по ВВП просто накручують."Я провів елементарний аналіз. Внутрішнє споживання електроенергії завжди прив'язане до обсягів виробництва. Чим більше продукції виробляється, тим більше споживається електроенергії. У нас внутрішнє споживання електроенергії не зростає. Тут не може бути і мови про зростання ВВП, тому що у нас не має ніяких енергозберигаючих технологій", - зазначив Бондаренко, додавши, що в Україні "найенергоємніша економіка в Європі. Цей показник свідчить про те, що вони просто накручують ВВП".

Бондаренко зауважив, що бюджет-2013 ще буде розглядатися на бюджетному комітет парламенту і це доволі довга процедура.

"Будемо його розглядати на бюджетному комітеті. Розробка бюджету на наступний рік як правило йде у відповідності із законами. Зокрема, попередньо повинна подаватися бюджетна резолюція, потім вже йде розробка. Розробляється вона головними розпорядниками кредитів, які подають свої бюджетні запити до уряду. Кабмін приймає їх, шукає баланс. Нам треба приблизно знати прогнози на цифри надходження, витрат тощо", - пояснив він.

"Цього разу Кабмін починає називати цифри зарано. Їм треба показати райдужну, ніби то хорошу перспективу на майбутнє. Скорочення золотовалютних резервів на рік на 10 з лишком мільярдів продовжується, кон'юнктура світового ринку по основним нашим товарним групам, які ми експортуємо, погіршується, європейська ситуація погана. Навіть, кредитні рейтинги основних європейських країн сьогодні на грані. Іспанія і Греція взагалі переддефолтні. Тому говорити про те, що хтось буде купувати у нас метал, коли стане економіка Європи, не можна", - резюмував Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Держбюджет-2013 є пропагандистським документом - Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути