неділя, 04 грудня 2022 19:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Державний секретар США: Путін – варвар

Державний секретар США: Путін – варвар
Країна-агресорка Російська Федерація зазнала поразки на полі бою, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен. Фото: East News

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін хоче використати зиму як зброю проти України.

До цього він вдається після провалів на полі бою. Про це сказав державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен, повідомили Politico.

"Він (Путін. – Gazeta.ua) намагається використати зиму як зброю, вимкнути світло, вимкнути тепло, занурити український народ у темряву і холод саме в той час, коли наступають зимові місяці. Це справді варварство", – заявив Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін ослабнув після поразок в Україні – The Washington Post

Путін застосовує тактику випаленої землі, тому що його збройні сили не змогли досягти завойовницьких цілей у війні проти України, сказав держсекретар США.

"Путін намагався стерти Україну з карти, стерти її ідентичність, повернути її назад до складу Росії. Це не вдалося. Тоді він почав захоплювати землі на сході і півдні України. Це не вдалося, тому що українські військові відтіснили і повернули багато територій, які захопив Путін", – сказав Блінкен.

Мета Путіна – залишити Україну у холоді і темряві цієї зими, посіяти страх і непевність серед українців, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

В Україні вже звільнили 1886 населених пунктів від російських окупантів.

За 284 дні ЗСУ знищили 91 150 російських окупантів, 5 892 їхні броньовані машини, 2 922 танки, 281 літак і 263 гелікоптер.

Зараз ви читаєте новину «Державний секретар США: Путін – варвар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути