субота, 19 липня 2008 20:39

Державна пропаганда в Росії активно культивує ворожість до України - експерти

Державна пропаганда в Росії активно культивує ворожість до України, вважають експерти Центру Разумкова Валерій Чалий і Михайло Пашков.

Про це повідомляє газета "Дзеркало тижня" (N 27(706) від 19 липня - 1 серпня 2008 р.)

На думку експертів, результатом подібної пропаганди стало різке погіршення ставлення російських громадян до України.

"Налагоджена, збалансована й усеосяжна державно-пропагандистська машина подає Україну як країну: а) керівництво якої втягує народ у вороже Росії НАТО; б) де немилосердно викорінюють російську мову й культуру; в) витісняють Чорноморський флот; г) возвеличують військових злочинців; г) обпльовують і перекручують спільну історію", - констатують експерти.

Результатом подібної пропагандистської кампанії стало наростання в російському суспільстві ворожих стосовно України настроїв, стверджують Чалий та Пашков.

Про це, на їх думку, свідчать результати соціологічного опитування, нещодавно проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки. 21% респондентів сприймають Україну як ворожу державу, тоді як ще рік тому цей показник становив лише 7%.

"Ці опитування розділяє всього лише рік, що віддалив не Банкову від Кремля, а Україну від Росії, - відзначають експерти. - Іншими словами, в суспільній свідомості Київ поряд із Вашингтоном і Тбілісі опинився серед головних запеклих ворогів", повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Державна пропаганда в Росії активно культивує ворожість до України - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути