середа, 19 грудня 2012 12:32

Депутат-самовисуванець: "Я знаю українську, але говоритиму принципово російською, бо цього хоче мій виборець"

Депутат-самовисуванець: "Я знаю українську, але говоритиму принципово російською, бо цього хоче мій виборець"
Лев Миримський "викрив" подвійні підходи "Свободи". Фото: www.rbc.ua

Вимоги "свободівців" про обов'язкове використання української мови у парламенті свідчить про їхній подвійний пыдхыд до закону.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат, самовисуванець Лев Миримський.

Коментуючи вимогу партії ВО "Свобода" щодо того, що народні депутати мають виступати у сесійній залі виключно українською мовою, він наголосив:

"У мене однозначна позиція: у "Свободи" подвійний підхід. Якщо вони говорять про те, щоби кожен голосував своєю карткою, бо це суперечить закону, то тут я з ними повністю згоден. А якщо ми говоримо про російську мову, то якраз в 9 статті закону "Про засади державної мовної політики" у першій частині чорним по білому написано, що "виступаючий може говорити іншої мовою". Більше того, там записано, що можливі переклади виступів на державну мову в разі необхідності, які забезпечує апарат Верховної Ради України. Тому, якщо їм ("свободівцям") незрозуміла російська мова, вони можуть звернутися до апарату ВР і їм зроблять переклад".

Миримський підкреслив: "Але згідно із законом можна виступати не тільки державною мовою. Якщо вони дотримуються букві закону, нехай притримуються її до кінця, нехай не буде подвійних стандартів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" повинна взяти відповідальність за поновлення розколу в країні по "мовному" питанню - "регіонал"

Нардеп також зауважив, що особисто він володіє українською мовою, але у Раді говоритиме виключно російською.

"Я принципово буду розмовляти не державною мовою, а російською. Бо я депутат-мажоритаршик, я обирався в російськомовному регіоні і мої виборці хочуть, аби я говорив російською", - наголосив він.

Миримський додав: "У нас зараз немає жодних виборів, ми добилися стабільності, режим роботи спокійний і от на цьому етапі життя треба займатися не роз'єднанням країни, а її об'єднанням. І якраз якщо ми говоримо про всю країну, то кожна частина країни має розуміти другу її частину. Потрібно знаходити взаєморозуміння і не ділити людей за національною ознакою і за мовою, якою вони говорять. А потрібно знаходити взаєморозуміння, щоби об'єднати державу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" обіцяють взагалі заборонити виступати з трибуни Ради, якщо їм не дозволять говорити російською

Миримський також направив відкритого листа лідеру партії ВО "Свобода" Олегу Тягнибоку з цього приводу. "Китайська мова мене мало хвилює, але моя рідна російська мова може і повинна використовуватися в парламенті на рівних правах з українською", - наголосив він у зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Депутат-самовисуванець: "Я знаю українську, але говоритиму принципово російською, бо цього хоче мій виборець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

231

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути