вівторок, 18 грудня 2012 15:14

"Свобода" повинна взяти відповідальність за поновлення розколу в країні по "мовному" питанню - "регіонал"

"Свобода" повинна взяти відповідальність за поновлення розколу в країні по "мовному" питанню - "регіонал"
Фото: ipress.ua

Такий спосіб, який використовує ВО "Свобода", аби українізувати Верховну Раду є агресивний, тому не дивно, що й так їм і відповідають російськомовні парламентарі.

Про це в коментарі Gazeta.ua "регіонал" Володимир Олійник.

"Я українець, і хотів би, аби в парламенті розмовляти українською мовою, і Україна розмовляла українською мовою. Проте , спосіб досягнення може мати негативний результат. Це якраз той випадок, коли прислів'я "Примусь дурня Богу молитись, так він і лоба розіб'є", сюди підходить", - зауважив він.

Окрім того, на його думку, "Такий спосіб: "Ми змусимо", він активізує російськомовну сторону, аби вона і надалі говорила російською". "Значна частина російськомовного населення буде сприймати таке ставлення як агресію. А що робить людина, яка вважає, що на неї напали, вона буде відбиватися. Тому, на мій погляд позиція "Свободи" в такий спосіб спонукати швидше — приносить шкоду, а не користь", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович хоче в Митний союз, то ми організуємо йому прописку, але Україні вона не потрібна - Яценюк

"Вони повинні взяти відповідальність за поновлення розколу в країні по цьому питанню. "Ми вас заставимо", - та ніхто нікого не заставить. Розмовляйте українською мовою, може й він десь перейде на українську, намагайтеся стимулювати. Хотіли як краще, а вийде як завжди. Був такий випадок, коли Росія проявила явну агресію по відношенню до Грузії, і багато хто з росіян наділи значок: "Я грузин". Дурня. Як тільки починають носити насильницький характер подібні речі, то буде обов'язково опір", - резюмував Олійник.

Нагадаємо, один з керівників фракції Партії регіонів у Верховній Раді Сергій Тігіпко заявляє, що примусовою українізацією в країні нічого добитися не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Та помовчи ти, Павлік Морозов!" - Іллєнко перебив комуніста й відмовився "підносити патрони" владі

"Примусової українізацією ми нічого не доб'ємося, - заявив він. - Я прошу вас дати можливість всім депутатам говорити тією мовою, якою їм зручно. Якщо цього не буде, то ми не дамо нікому виступати з трибуни".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" повинна взяти відповідальність за поновлення розколу в країні по "мовному" питанню - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути