пʼятниця, 22 січня 2010 15:06

Депутати хочуть почути від Ющенка імена вбивць Гонгадзе

Депутати хочуть почути від Ющенка імена вбивць Гонгадзе
Сьогодні Верховна Рада України 249 голосами підтримала запит народного депутата України Юрія Стеця до Президента України "про п`ятирічне очікування українським суспільством результатів розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе"повідомляє прес-служба Громадянського руху "Народна самооборона".

"Однією з перших обіцянок Віктора Ющенка на посту Президента України було: "Я назву найближчим часом вбивць Георгія Гонгадзе". Пройшло 5 років. Вікторе Андрійовичу, назвіть, тому що вам недовго залишилось бути Президентом. Нарешті назвіть", - сказав Стець.

"Сподіваюся, що після виборів справа Гонгадзе разом з іншими нерозкритими справами зрушить з місця", - сказав представник фракції "Наша Україна – Народна самооборона".

Убивство Гонгадзе було скоєно восени 2000 року.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження й кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років. Ще один обвинувачуваний – Олексій Пукач – перебував у розшуку з 2005 року.

21 липня 2009 р. у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Пукача було затримано. Після його затримання заступник голови СБУ Василь Грицак повідомив, що Пукач назвав замовників убивства Гонгадзе і пообіцяв показати слідчим місце, де знаходиться голова журналіста.

28 липня 2009 року в Білоцерківському районі неподалік від села Сухоліси слідчо-оперативною групою були знайдені "фрагменти черепа, які можуть належати Георгію Гонгадзе". Водночас у Генпрокуратурі відзначили, що останки черепа пошкоджені. Також у Генпрокуратурі з посиланням на попередній висновок експертів повідомили, що "на сьогодні знайдено фрагмент, за яким можна ідентифікувати череп".

Експертне судово-медичне дослідження знайденого черепа заплановане на 26 січня 2010 р.

Зараз ви читаєте новину «Депутати хочуть почути від Ющенка імена вбивць Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути