четвер, 02 липня 2020 11:48

Депутати Європарламенту застерегли Київ від політичного переслідування Порошенка

Депутати Європарламенту застерегли Київ від політичного переслідування Порошенка

Депутати Європарламенту – члени неформальної групи друзів європейської України оприлюднили заяву щодо неприпустимості політичного переслідування в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда". Заява оприлюднена 1 липня, коли відбулося засідання Печерського суду у справі проти п'ятого президента, лідера партії "Європейська Солідарність"Петра Порошенка.

"Нас турбують постійні спроби зловживання українською судовою системою для політично мотивованого переслідування політичних опонентів", - заявили євродепутати, нагадавши, що мирний перехід влади в Україні після парламентських і президентських виборів торік був високо оцінений Європейським Союзом і його державами-членами.

"Нинішні спроби переслідування політичних опонентів створюють ризик відкату демократії, що відповідає інтересам третіх сторін, які прагнуть поставити під загрозу євроінтеграційні реформи в Україні", - наголошується у заяві.

Євродепутати підкреслили, що визнають прагнення України до глибшої інтеграції з Європейським Союзом на політичному, економічному, міжособистісному рівнях і рівні безпеки за умови досягнення результатів реформ і прогресу в повазі верховенства права, незалежності та неупередженості судової системи, а також у зміцненні демократії.

"Ми очікуємо, що судова система України буде незалежна, вільна від політичного впливу і відповідатиме основоположним принципам демократії", – заявили євродепутати.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Європарламенту застерегли Київ від політичного переслідування Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути