середа, 03 жовтня 2012 10:42

Депутат порадила журналістам вчитися у Партії регіонів визнавати свої помилки

Депутат порадила журналістам вчитися у Партії регіонів визнавати свої помилки
Олена Бондаренко вважає, що журналісти часто самі порушують закон. Фото: ukr.obozrevatel.com

Журналісти мають більш професійно виконувати свою роботу і тоді до них питань не буде.

Про це в ефірі 5 каналу сказала народний депутат від партії регіонів Олена Бондаренко.

Вона наголосила, що з журналістами буде складно домовитися, адже "ніхто не хоче визнавати своїх помилок".

"У цьому плані закликаю вчитися в нас. Є проблема джинси? Є. Є проблема недотримання журналістських стандартів у роботі? Є. Є проблема, коли цілі редакції беруть участь у медіа-війнах, або замовлених політиками, або фінансово-промисловими групами? Є в нас це", - підкреслила вона.

"Регіонал" додала: "Як із цим впоратися, як від цього йти, як виправляти ці пороки? Якщо відповіді не дає журналістське співтовариство, тоді хтось у державі цим буде займатися, і гірший варіант - якщо цим буде займатися держава і політичні сили".

Бондаренко переконана, що часто саме журналісти не дотримуються закону і їм таке треба більш якісно підходити до своєї роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти святкують перемогу над "наклепом" під Верховною Радою

Відповідаючи на запитання, чи повернуться таки до законопроекту про "наклеп" після виборів, нардеп наголосила: "Я не можу дати гарантію за 449 своїх майбутніх колег в наступному парламенті, тому що приймається колегіальне рішення. Я не можу цього гарантувати".

Водночас, вона не згодна з тим, що телеканали навпаки працюють на користь влади і виконують замовлення саме ПР. "Дуже часто ми не помічаємо однієї речі. Якщо порівнювати з аналогічними моніторингами на присутність влади і політичних сил за кордоном, там як правило присутність виконавчої влади і провладних політиків чітко розділено. У нас, на жаль, це йде в один кошик. Це неправильно. Треба розуміти, що виконавча влада і влада як така завжди буде продукувати більше інформаційних приводів, ніж будь-яка опозиція", - пояснила нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Депутат порадила журналістам вчитися у Партії регіонів визнавати свої помилки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути