пʼятниця, 19 липня 2013 10:37

Депортований Барабаш буде судитися з українською стороною

Депортований Барабаш буде судитися з українською стороною
Фото: chorkom.info

Юрій Барабаш, депортований з України 15 липня, має намір через суд оскаржити рішення української сторони щодо своєї департації.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"На цьому етапі я намагаюся своїми силами написати усі можливі звернення до СБУ, українського прикордонного відомства. Я сподіваюся отримати від них бодай якесь документальне підтвердження того, що мені заборонено в'їзд в Україну, тому що у мене немає офіційних підтверджень, що мені заборонено в'їжджати в Україну", - повідомив він журналістам.

Він зауважив, що зараз готує і передає документи для юристів і, скоріше за все, буде йти до суду.

"Я не хочу все залишати просто так. Я можу відповісти за кожен свій крок, за кожну свою дію на території України", - сказав Барабаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичів активіста Чоркому, який пікетував МВС, залякують невідомі

Він додав, що його депортування може напряму бути пов'язане із майбутніми виборами 2015 року.

"Якщо дивитися на тенденції, що ми спостерігаємо в Україні, то єдина моя думка – що влада зараз уже розуміє, що до 2015 року залишається не так і багато часу. Відтак, влада починає обмежувати активну діяльність у протестних середовищах. Це насамперед стосується Києва", - зауважив Барабаш.

"Мені здається, мене депортували і заборонили в'їзд в Україну саме через те, що я маю багато друзів у цих колах і, просто можна обмежити мою діяльність на території України. Мені можна закрити в'їзд в Україну. І українська сторона скористалася цією можливістю", - додав він.

Нагадаємо, що 15 липня о 8:30 ранку активісту "Чорного Комітету" Барабашу, який повертався до Києва, де живе вже шостий рік, на кордоні повідомили, що він не в'їзний в Україну за наказом СБУ від 10 липня

Зараз ви читаєте новину «Депортований Барабаш буде судитися з українською стороною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути