вівторок, 16 липня 2013 14:28

Барабашу заборонили в'їзд в Україну "в інтересах держави" - прес-служба СБУ

Барабашу заборонили в'їзд в Україну "в інтересах держави" - прес-служба СБУ
Юрій Барабаш. Фото: news.liga.net

Громадянину Росії, фотографу, який працював в Україні Юрію Барабашу заборонили в'їзд в Україну "в інтересах держави".

Про це повідомила представник прес-служби СБУ Лада Сафонова мітингувальникам, які прийшли сьогодні під стіни будівлі СБУ на підтримку Барабаша, пише Тиждень.

Сафонова вкотре заявила, що відповідно до правового статусу іноземців та осіб без громадянства СБУ заборонило в'їзд Барабашу на територію України "в інтересах держави".

"Ми не коментуємо це рішення. Взагалі не існує практики у світі, аби спецслужби пояснювали такі рішення. Спецлужба не пояснює ані громадськості, ані іноземцю причини такої заборони. Хочу додати, що "чорного списку громадян", яким заборонено в'їзд на територію України не існує", - заявила Сафонова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти і діячі культури планують пікетувати СБУ з вимогою дозволити Барабашу в'їзд в Україну

Представник прес-служби також додала, що Барабашу можуть скоротити термін, впродовж якого йому заборонено в'їзд на територію України.

Вона наголосила, що Барабаш може оскаржувати це рішення в суді, і в такому випадку СБУ може аргументувати більш детально свою заборону.

Сафонова запевнила протестантів, що це рішення не пов'язане ані з політикою, ані з професійною діяльністю Барабаша.

Водночас вона наголосила, що присутні можуть не знати усіх нюансів справи, але про них представник прес-служби відмовилась розповідати.

Нагадаємо, що 15 липня о 8:30 ранку активісту "Чорного Комітету" Барабашу, який повертався до Києва, де живе вже шостий рік, на кордоні повідомили, що він не в'їзний в Україну за наказом СБУ від 10 липня. Згодом його відправили на Хутір Михайлівський (на кордоні України з Росією) чекати поїзда на Росію.

Зараз ви читаєте новину «Барабашу заборонили в'їзд в Україну "в інтересах держави" - прес-служба СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути