Ексклюзиви
середа, 29 вересня 2010 13:33

Денькович звинувачує колишнього однопартійця у відмиванні держкоштів

Денькович звинувачує колишнього однопартійця у відмиванні держкоштів

Народний депутат України, колишній голова Львівської обласної організації БЮТ, Іван Денькович звернувся до голови СБУ України, міністра внутрішніх справ та генерального прокурора перевірити діяльність львівського підприємця, обласного депутата від БЮТ Ярослава Дубневича. Зокрема, йдеться про відмивання ним через свої фірми державних коштів, які належать "Укрзалізниці".

"Через його фірми відмиваються мільйони державних коштів, автомобілі та дачі Юлії Володимирівни купуються за ці гроші, - розповів Денькович про Юлію Тимошенко у середу, наступного дня після її візиту у Львів. - Напередодні Помаранчевої революції кожен голова обласного осередку нашої партії міг вільно зайти до неї. Як стала потім прем"єр-міністром, перебралася у розкішний офіс, і самим партійцям треба було до неї годинами на прийом чекати. Було, запросили голів міських організацій на 16 годину, а потрапили до неї у 12 ночі".

"Учора вона оприлюднила список партійців на вибори. Головів осередків бортонула десь у третій десяток. Перша двадцятка – це люди Дубневича. Звичайним партійцям, не бізнесменам, нема місця у списках", - зауважив депутат.

До підприємств Ярослава Дубневича він відніс "Городоцьке хлібоприймальне підприємство", "Гарант-Львів", Об"єднання "Крок", "Агро-промислове підприємство "Львівське", "Галкерамзит", "Енергія -Інвест", "Шляхозалізобетон", "Будінвест", "Галелектросервіс", Рівненський завод надміцних залізо-бетонних конструкцій, а також 15 підконтрольних Дубневичу фірм.

"Лише готівкою з "Укрзалізниці" транзитним підприємством Дубневича було знято 30 мільйонів гривень", - підкреслив Денькович.

Він скликав прес-конференцію, роздрукував і роздав присутнім схеми роботи підприємств Дубневича.

"Я свідомий, що після цього мені можуть погрожувати. А мої мобільні вже сьогодні прослуховуються", - додав.

Чому Іван Васильович не говорив про ці махінації раніше, коли ще був головою обласного осередку БЮТ, відповідає неохоче.

"Та знав і буду знати завжди, - зауважив. - Але обласну організацію Дубневич не фінансував".

Кажуть, на одному з підприємств Ярослава Дубневича юристом працювала донька народного депутата.

"Вона нічого не знала", - наголосив Денькович.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Денькович звинувачує колишнього однопартійця у відмиванні держкоштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути