неділя, 09 травня 2010 15:23

День Перемоги пройшов під гаслом "За радянську батьківщину!" - Томенко

День Перемоги пройшов під гаслом "За радянську батьківщину!" - Томенко

Заступник голови Верховної ради України, представник БЮТ Микола Томенко заявив, що святкування 65-ї річниці з Дня Перемоги у Великій вітчизняній війні показало дві особливості.

Як повідомили в прес-службі віце-спікера, він зазначив, що святкування повинне було проходити під гаслом "За ветеранів! За український народ!", А відбулося під гаслом "За радянську батьківщину! За Сталіна!".

"Якщо і надалі така тенденція збережеться, то наступне святкування ювілею Перемоги буде проходити під гаслами "За Россию! За Медведєва! "- підкреслив Томенко.

"Складається враження, що чиновники на місцях намагалися так догідливо показати, як вони підтримують нову генеральну лінію влади, що вже почали роздавати школярам радянські прапорці, з якими вони повинні були вийти на мітинг", - сказав політик.

"Другою особливістю або навіть таким парадоксальним цинізмом було те, що ідеологами пропаганди визначальної ролі радянської армії в житті українського народу стали державні політичні діячі, які в силу певних обставин жодного дня у цій армії не служили", - підкреслив Томенко.

"Все-таки, відзначивши 9 Травня, треба пам'ятати одне, що кількість ветеранів, які пройшли цю війну, все менше і менше, а тому необхідно щодня думати про їхнє здоров'я та їх права, а не про просування на території України радянської ідеології", - додав він.

В Україні та країнах СНД 9 травня святкується День Перемоги у Великій Вітчизняній війні (1941-1945 рр..). День Перемоги - червоний день календаря, в Україні, Росії, Білорусі та інших країнах колишнього Радянського Союзу є святковим і неробочим днем.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «День Перемоги пройшов під гаслом "За радянську батьківщину!" - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути