середа, 24 серпня 2011 16:55

Спецтема: 20 років незалежності!

День незалежності: Янукович дякував Богові, згадував Святого Володимира та клав квіти
35

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні президент України Віктор Янукович виступив на урочистому зібранні біля пам'ятника Святому Володимиру "Благословенна і єдина Україна". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Саме ідея незалежності стала об'єднуючою духовною силою, що містить в собі такі цінності як свобода, гуманізм, демократія, толерантність, справедливість, соціальна єдність. І запорука цьому – наше сьогодення. Завдяки єдності українців становлення і розвиток державності відбуваються у мирний спосіб", - сказав він.

Також Янукович висловив щиру подяку духовним отцям, керівникам і представникам всіх конфесій, релігійних організацій, які діють в Україні, сприяють розвитку і духовному відродженню народу, миру та злагоді в українському суспільстві.

"Молимось разом за мир і спокій в Україні, за мудрість та єдність нашого народу, за здійснення віковічної української мрії бути господарем на своїй землі. Сьогодні, дякуючи Богу, ми, українці різних політичних поглядів та вірувань, маємо спільний погляд на наше майбутнє", - промовив президент.

Він наголосив, що шлях до демократичної, правової, високотехнологічної та розвиненої держави можливий через реформи та глибоку модернізацію країни.

"20 років тому український народ взяв на себе повну відповідальність за власне майбутнє. Незалежність - це можливість, і скористатися нею - наше завдання і наш обов'язок перед живими, мертвими та ненародженими", - підкреслив Янукович.

Також він додав, що заради блага нині сущих і прийдешніх поколінь ми маємо сумлінно працювати, бути чесними перед собою, суспільством і Господом Богом.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, усі підходи до Володимирської гірки були перекриті кордонами міліції та парканами. Запрошені на виступ Януковича могли зайти лише з Європейської площі. Окрім них, до оточеного кварталу не пускали навіть деяких місцевих, які там працюють чи живуть.

Також з нагоди 20-ї річниці незалежності України Янукович поклав квіти до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському в Києві.

У церемонії також взяли участь голова Верховної Ради Володимир Литвин, прем'єр-міністр Микола Азаров, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, представники Кабінету міністрів, Адміністрації президента України, інших органів влади, громадські та культурні діячі.

Зараз ви читаєте новину «День незалежності: Янукович дякував Богові, згадував Святого Володимира та клав квіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути